Saga-inreg facturi cote tva diferite achitat partial si D394

mutulescuc

Saga-inreg facturi cote tva diferite achitat partial si D394

#1 Mesaj de mutulescuc »

Buna seara,

Am facturi cu produse cu mai multe cote de TVA (de ex Metro), 20%, 9% si 0%, si care se achita partial cu numerar/card in ziua emiterii facturii si diferenta cu OP in luna urmatoare.

Saga nu calculeaza corect TVA dedus din acese facturi la plata partiala si pana acum spargeam factura in mai multe facturi, fiecare cu cota de tva aferenta.
Acum, daca fac tot asa, o sa imi ia in D394 la nr de facturi, fiecare factura inregistrata pe cota de tva separat ca si cum as avea mai multe facturi de la acelasi furnizor, si imi denatureaza nr de facturi raportate.

Problema este ca este un restaurant si are multe astfel de facturi si nu pot sa stau sa le tin evidenta si sa scad eu nr de facturi trecute in plus in D394.

Exista vreo solutie la aceasta problema? Voi cum procedati in astfel de situatii?

Multumesc.

tomac

Re: Saga-inreg facturi cote tva diferite achitat partial si

#2 Mesaj de tomac »

Nu există. Eu operez o singură factură cu cote multiple.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

mutulescuc

#3 Mesaj de mutulescuc »

Si la plata partiala nu va face automat regularizare la 4426=4428.TP cu o diferenta provenita de la aceste facturi?

mutulescuc

#4 Mesaj de mutulescuc »

Ma refer la firmele care aplica TVA la incasare. Daca platile sunt in aceeasi luna, da, calculeaza bine. Dar daca o parte se achita in luna urmatoare nu mai calculeaza corect TVA-ul dedus la plata partiala a unei facturi cu pozitii cu cote diferite de tva. Apare diferenta intre ce duce in 4426 si ce duce in JC. De exemplu daca aveti servicii cu 20% si penalitati facturate cu 0% si achitati o data 30% din factura, si apoi abia luna viitoare inca 50% nu o sa va calculeze corect tva-ul si ca sa regleze, SAGA face o nota de reglare 4428.tp=4426 ca sa aduca 4426 la nivelul tva din JC, nota pe care o puteti vedea daca dati click pe nutonul NC de la inchidere tva.

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Știu la ce vă referiți. Nu se poate face altcumva decât prin alocare proporțională. De aceea se face acea notă de reglare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

mutulescuc

#6 Mesaj de mutulescuc »

Ok. Multumesc.

mateescum

#7 Mesaj de mateescum »

Am trei facturi cu cote tva multiple(apa nova,carrefour si metro) .
In decl394 la achizitii cota 9% se inscrie la numar de facturi=1.
Ar trebui sa fie 0 daca sant declarate la cota de 20% sau 3 daca se declara si la cota de 9% si la 20%.

catalin.rusinaru

#8 Mesaj de catalin.rusinaru »

Prin excepţie, în situaţia în care în cuprinsul unei facturi emise/primite există operaţiuni cu cote
de TVA diferite, la rubrica "număr de facturi" se vor înscrie: valoarea 1 în dreptul operaţiunii cu
valoarea cea mai mare a TVA şi valoarea 0 pentru restul operaţiunilor; dacă valoarea TVA este
aceeaşi pentru operaţiunile respective, factura se va numerota o singură dată în dreptul cotei de
TVA celei mai mari.

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Ma scoate din sarite aberatia asta cu nr facturi, cand pot efectua verificari si dupa valoare.

Scrie răspuns