D394 PE LUNA OCTOMBRIE 2016
D394 PE LUNA OCTOMBRIE 2016
Buna seara! va rog daca puteti sa ma ajutati in leg. cu d394 pe octombrie . Nu am operatiuni este pe 0 . Insa nu este valida . Eroare regula:R112.1 daca atributul op_efectuate = 0 atunci sectiunea serie Facturi nu trebuie sa apara (a aparut de 1 ori). Am incercat mai multe variante dar nu stiu unde este problema!
Re: D394 PE LUNA OCTOMBRIE 2016
Șterge în PDF seria și nr. facturilor.
Buna ziua,
Am trei facturi furnizori neplatitori de tva, iar cand am dat validare la D394 pentru luna octombrie am urmatoarele erori:
Eroare ! Pt tip operatiune diferit de ( LS, AS, N, V) nu se accepta cota = 0 !
Eroare ! TVA nu se completeaza pt cota = 0!
Am dat si actualizare declaratiedar tot imi da erorile de mai sus la validare.
Imi puteti spune, va rog frumos, cum trebuie sa corectez in declaratie?
Multumesc.
Am trei facturi furnizori neplatitori de tva, iar cand am dat validare la D394 pentru luna octombrie am urmatoarele erori:
Eroare ! Pt tip operatiune diferit de ( LS, AS, N, V) nu se accepta cota = 0 !
Eroare ! TVA nu se completeaza pt cota = 0!
Am dat si actualizare declaratiedar tot imi da erorile de mai sus la validare.
Imi puteti spune, va rog frumos, cum trebuie sa corectez in declaratie?
Multumesc.
- fagarasa176
In declaratie trebuie sa aveti trecut N - achizitii de bunuri/servicii pt care au fost primite facturi/borderouri de achizitii/ file din carnete de comercializare de la persoane neinregistrate,
Verificati ca la clientul/furnizorul respectiv, inainte de generare declaratie, pe coloana "Tip 394" sa aiba trecut "2-persoane neinregistrate in scopuri de tva", pe coloana de atribut fiscal sa nu aiba RO si sa fie bifa pusa la "preluat"
Verificati ca la clientul/furnizorul respectiv, inainte de generare declaratie, pe coloana "Tip 394" sa aiba trecut "2-persoane neinregistrate in scopuri de tva", pe coloana de atribut fiscal sa nu aiba RO si sa fie bifa pusa la "preluat"
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Am gasit unde era problema. La o pozitie din declaratie de tip L era trecut la cota "nu este cazul" in loc de TVA 20%.
Am trecut Cota TVA 20% si a validat declaratia.
Va multumesc pentru sfat si pentru timpul acordat.
Am trecut Cota TVA 20% si a validat declaratia.
Va multumesc pentru sfat si pentru timpul acordat.
- fagarasa176
Daca factura a fost intocmita corect SAGA preia datele si le duce in D394
Verificati factura in cauza sa nu fi fost emisa eronat fara tva
Verificati factura in cauza sa nu fi fost emisa eronat fara tva
am sters seria si nr.facturilor si tot am eroare : nr.facturi atributul trebuie sa
existe
existe
singura declaratie 394 pe octombrie cu zero si imi da cele mai multe batai de cap.
@mitroil de cand nu ai mai actualizat programul ? ieri a fost ultima actualizare
-
Cum inregistrez factura primita de la o agentie de turism ce cuprinde servicii deplasare NON UE si care are trecut la TVA mentiunea SDD?Ce tip de operatiune selectez ca sa o duca corect in 394?
Multumesc!
Multumesc!
Factură.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am facut ultima actualizare versiunea 476 si nu mai pot face nicio declaratie in pdf.
Primesc urmatorul mesaj:
"fatal error
acrobat failed to connect to a dde server."
Ce trebuie sa fac?
Multumesc!
Primesc urmatorul mesaj:
"fatal error
acrobat failed to connect to a dde server."
Ce trebuie sa fac?
Multumesc!
- fagarasa176
Sa reinstalezi adobe
Am o situatie ciudata.Factura furnizor DEDEMAN care contine 2 produse cu TAXARE INVERSA si restul cu cota normala 20.
Cum inregistrez intrucat optiunea de TAXARE INVERSA este pe factura nu pe fiecare produs in parte.Sa o sparg in doua,nu va corespunde nr facturi in D394!?.Multumesc!
Cum inregistrez intrucat optiunea de TAXARE INVERSA este pe factura nu pe fiecare produs in parte.Sa o sparg in doua,nu va corespunde nr facturi in D394!?.Multumesc!
-
Am o factura de la o firma de asigurare, neplatitoare de tva, serviciul facturat nu este operatiune taxabila d.p.d.v. Tva, inainte de a genera declaratia 394 in PDF ar trebui sa debifez operatiunea pentru a nu aparea in D394? Momentan imi ia in calcul si aceasta factura la sectiunea D.