cerere deducere TVA

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
urechee625

cerere deducere TVA

#1 Mesaj de urechee625 »

Nu am stiut ca trebuie sa-ti aprobe cei de la finante deducerea TVa din stoc, ca urmare nu am depus cerere si nu am dus inventarul. Daca ma duc acum pot deduce tva-ul in luna decembrie? Va rog e urgent!!!

dindirig

#2 Mesaj de dindirig »

nu poti deduce tva decat dupa ce obtii aprobarea de la finante ! termenul de depunere a cererii si listelor este de 3 luni de la data la care devii platitor. deci... da fuguta la finante !

urechee625

#3 Mesaj de urechee625 »

Am fost la finante si a zis ca nu trebuie sa dea nici o aprobare, ca se deduce fara aprobarea lor! Nu stiu ce sa mai cred.......Cica e nevoie de aprobarea lor doar dc nu ai dedus TVA din stoc cand trebuia adica la 1 a lunii in care ai devenit platitor TVA si te-ai dus dupa un an ca vrei sa deduci TVA din stocul de atunci! Da-ti legea care specifica ca trebuie sa-ti aprobe finantele.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Tu depune listele de inventar la ei şi fă adresă în scris prin care le soliciţi aprobarea pentru a deduce acel TVA.
Să mai citească şi ei codul fiscal şi normele de aplicare a acestuia. Probabil vor fi uimiţi să constate că există această prevedere la pct.61, alin.5.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns