Buna ziua!
Am inceput anul cu un eveniment neplacut, respectiv cu un incendiu in data de 04.01.2017.la sediul societatii in care a ars buna parte din stocul de materiale pentru productia de produse finite, bunuri mijloace fixe, mobilier, arhiva societatii.
1. Am facut inventarierea dupa incendiu. Spuneti-mi unde se inregistreaza in saga forta majora, respectiv sa pot scoate materialele de pe 302, 3028, 371.
E ok pe contul 6587 cheltuieli cu calamitatile? Dar unde?
Am incercat in operatii speciale 6587 = 302, dar nu-mi arata miscari pe 6587!!!!!!!!!!!!!!!
2.Legat de refacearea arhivei.Am inteles ca exista obligativitatea printr-un dosar de reconstruire arhiva. Pe ce perioada trebuie reconstituita?
Societatea are activitate din 1999.
3.Inventarierea la decembrie nu a putut fi facuta. Urnma sa se faca exact de pe 04.01.2017. Am PV ISU, Politie. E ok o decizie a administratorului in care sa precizeze ca nu a putut fi facuta inventarierea stocurilor la 31.12.2016?
Multumesc!!
Forta majora
Re: Forta majora
1. Din operații speciale. Nu se poate din altă parte.
2. Depinde de documente. 5 ani - adică din 2011 încoace pentru documentele curente și toate bilanțurile și statele de salarii.
Vă compătimesc. Pentru că știu ce înseamnă. Am avut un caz similar și am avut un noroc chior că HDD dintr-un PC ce a ars a putut fi utilizat chiar și în condițiile alea și s-a putut recupera absolut tot.
2. Depinde de documente. 5 ani - adică din 2011 încoace pentru documentele curente și toate bilanțurile și statele de salarii.
Vă compătimesc. Pentru că știu ce înseamnă. Am avut un caz similar și am avut un noroc chior că HDD dintr-un PC ce a ars a putut fi utilizat chiar și în condițiile alea și s-a putut recupera absolut tot.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: Forta majora
Pentru IonescuM909140
1. Trebuie as validezi la "inchidere luna" optiunea "inregistrare operatii contabiel aferente stocurilor" si atunci o sa apara si in fisa contului 6xxx.
1. Trebuie as validezi la "inchidere luna" optiunea "inregistrare operatii contabiel aferente stocurilor" si atunci o sa apara si in fisa contului 6xxx.