impozit profit/specific/mico
impozit profit/specific/mico
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie. O societate care in anul 2016 a fost platitoare de impozit pe profit insa are cod caen secundar de 5630 de la 01.01.2017 trece la platitor de impozit specific ? iar de la 01.02.2017 la micro ca are venit in 2016 sub 500000 euro, pe luna ianuarie 2017 ce fel de impozit se calculeaza ?
Re: impozit profit/specific/mico
Colegul Cristi TOMA a explicat situatia jenanta in care ne aflam cu totii din cauza autoritatilor:
- Legat de trecerea la micro si invers (aveti aici o legatura catre articolul lui: http://www.sagasoftware.ro/?p=1692)
Din articol reiese urmatorul aspect: o microintreprindere care are capitalul social de minim 45.000 poate opta (nu este obligata) sa treaca la sistemul "impozit pe profit" de la 01.02.2017
IN cazul expus de dvs. trebuie sa aplicati impozitul specific pentru luna Ianuarie 2017 pentru ca la sfarsitul anului 2016 va regaseati ca fiind (firma) impusa cu impozit pe profit.
De la 01.02.2017 veti trece la sistemul de impozitare asupra veniturilor (microintreprindere) admitand ca aveti capitalul social sub 45.000 lei (subscris si varsat)
Daca veti majora capitalul social, din luna/trimestrul in care faceti acest lucru, va reintoarceti la sistemul de impozitare specific intrucat aveti in obiectul de activitate unul din codurile CAEN enumerate in Legea 170/2016 (cea care reglermenteaza impozitul specific). Veti recalcula prin impartirea la 365 a impozitului specific rezultat din aplicarea formulei, urmand ca rezultatul sa-l inmultiti cu numarul de zile ramase pana la sfarsitul anului si veti declara in 2 transe acest impozit (pentru iunie veti declara si plati pana la 25 iulie iar pentru decembrie veti declara si plati pana la 25 ianuarie urmator).
Trebuie sa depuneti D010.
- Legat de trecerea la micro si invers (aveti aici o legatura catre articolul lui: http://www.sagasoftware.ro/?p=1692)
Din articol reiese urmatorul aspect: o microintreprindere care are capitalul social de minim 45.000 poate opta (nu este obligata) sa treaca la sistemul "impozit pe profit" de la 01.02.2017
IN cazul expus de dvs. trebuie sa aplicati impozitul specific pentru luna Ianuarie 2017 pentru ca la sfarsitul anului 2016 va regaseati ca fiind (firma) impusa cu impozit pe profit.
De la 01.02.2017 veti trece la sistemul de impozitare asupra veniturilor (microintreprindere) admitand ca aveti capitalul social sub 45.000 lei (subscris si varsat)
Daca veti majora capitalul social, din luna/trimestrul in care faceti acest lucru, va reintoarceti la sistemul de impozitare specific intrucat aveti in obiectul de activitate unul din codurile CAEN enumerate in Legea 170/2016 (cea care reglermenteaza impozitul specific). Veti recalcula prin impartirea la 365 a impozitului specific rezultat din aplicarea formulei, urmand ca rezultatul sa-l inmultiti cu numarul de zile ramase pana la sfarsitul anului si veti declara in 2 transe acest impozit (pentru iunie veti declara si plati pana la 25 iulie iar pentru decembrie veti declara si plati pana la 25 ianuarie urmator).
Trebuie sa depuneti D010.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Mai stați puțin.
ANAF zice că treceți la impozit specific. Nu la micro. Asta dacă la finele lui 2016 aveți mai mult de 100,000 EUR.
Răspunsul este dat pe Facebook la sesiunea legată de impozitul pe venit.
Se pare că au cunoștință de normele de aplicare a impozitului specific.
ANAF zice că treceți la impozit specific. Nu la micro. Asta dacă la finele lui 2016 aveți mai mult de 100,000 EUR.
Răspunsul este dat pe Facebook la sesiunea legată de impozitul pe venit.
Se pare că au cunoștință de normele de aplicare a impozitului specific.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Ma stam,pana iesim din termenul de depunere declaratiei 010 si 101.
ANAF la sesiunea legata de impozitul pe venit ,da si alte solutii.
,,Intrebare Daniela St
Agentia Natională de Administrare Fiscală 1, firma impozit profit cu CA>500000 în 2016,caen 5630 ,dar desfasoara si alte activ, cu 01,01,2017 este obligată la plata impozitului specific pentru această activitate ,caen 5630. Alte clarificări după publicarea normelor
Răspunde · 9 februarie la 16:34"
ANAF la sesiunea legata de impozitul pe venit ,da si alte solutii.
,,Intrebare Daniela St
Agentia Natională de Administrare Fiscală 1, firma impozit profit cu CA>500000 în 2016,caen 5630 ,dar desfasoara si alte activ, cu 01,01,2017 este obligată la plata impozitului specific pentru această activitate ,caen 5630. Alte clarificări după publicarea normelor
Răspunde · 9 februarie la 16:34"
-
Adică ne-a lămurit "buștean".
-
O firma care este incadrata ca si platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderii in decembrie 2016, are venituri care nu depasesc echivalentul in lei a 500000 euro, insa are capitalul social mai mare de 45000 lei. In aceste conditii societatea poate deveni platitoare de impozit pe profit de la 1 ianuarie 2017? 010 trebuie depus pana pe 25 februarie?
Exact asta spunea colegul Cristi TOM: sa asteptam putin. Sa avem un pic rabdare.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Ioiiiiii, m-ai botezat prin prescurtarepaturcai scrie:Exact asta spunea colegul Cristi TOM

@Tomac
În ritmul ăsta, până la Paște turma de miei este asigurată!
@FagarasaPaturcai
Totuși cum ai nimerit așa prescurtare nostimă, când mai existau și alte derivații?
În ritmul ăsta, până la Paște turma de miei este asigurată!

@FagarasaPaturcai
Totuși cum ai nimerit așa prescurtare nostimă, când mai existau și alte derivații?

Ultima oară modificat Lun Feb 13, 2017 8:34 pm de către ferenta, modificat 1 dată în total.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Vedeți că ați botezat și dvs pe cel care m-a botezat pe mine 

Așa se întâmplă când cineva sapă groapa altuia, cade singur în ea!
Dau și eu mielul!

Dau și eu mielul!

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
-
ce trebuie sa fac ca sa imi apara d 101 pe ian 2017 am programul actualizat cu ultima versiune dar nu merge.Am bifat si la detalii impozit venit 01.02.2017 dar tot nu merge.
-
cod CAEN 0111
nu puneți nimic în detalii