Eroare D394 factura cu tva scdd si tva normal
-
Eroare D394 factura cu tva scdd si tva normal
Buna ziua, un sfat va rog, am o factura de la un furnizor din Romania pe care este mentionata TVA la marja de profit, achizitie piese second hand, cu doua pozitii respectiv una cu tva tip Scdd si una cu tva 19%. In jurnale de cumparari se evidentiaza corect tva, in declaratia 394 , in schimb, in lista operatiunilor taxabile cu detaliere factura apare tip factura AS cu tva 0, baza impozabila e cea cumulata, culmea, din ambele pozitii ale facturii; in cartusul C, rezumat declaratie, in prima parte cu tva 0 la randul ''ACHIZITII DE BUNURI SI SERVICII (AS) efectuate de la persoane impozabile care aplica regimul special pt agentiile de turism, pt bunurile second-hand, opere de arta, colectie si antichitati si care aplica sistemul normal de TVA" se preia, de asemenea, baza totala a facturii, tva 0. E adevarat ca, la inregistrare factura la intrari, am selectat tip H, iar la verificarile intreprinse de mine inainte de generare 394 am remarcat ca ambele pozitii din factura sunt preluate cu tip H, dar corect, cu tva 0 la pozitia SCDD si tva 19%, corect, pe a doua. Cum sa fac, va rog, ca sa se preia corect aceasta factura in 394?
-
Re: Eroare D394 factura cu tva scdd si tva normal
Inregistrati factura de 2 ori, una pentru achizitia second, una pentru achizitia cu 19% TVA.
-
Re: Eroare D394 factura cu tva scdd si tva normal
Mulţumesc, mă gândisem la soluţia asta dar mi-a fost teamă că intră la nr de facturi in mod eronat. Iată, nu o face, duce corect. Love Saga si utilizatorii ei netemători!