Platitor nou de TVA
Platitor nou de TVA
Am urmatoarea situatie: o firma a dapasit plafonul in anul 2006, eu cand am preluat firma in cursul anului 2007,doar cand le-am cerut bilantul pt o banca.Am facut cerere la Administratie si din iunie 2007 am primit R-ul. Cei de la Finante mi-au spus sa refac toate jurnalele de cumparari si vanzari de cand a depasit plafonul.M-am conformat si le-am facut dar s-au lasat foarte mult asteptati si prin interventii foarte mari ne-au primit jurnalele si cu deconturile pt aceea perioada abia in ianuarie 2008. Problema mea este ca eu am in balanta la 31.12.2007 un TVA de recuperat de 1766 iar din perioada anterioara nu stiu unde sa introduc suma de plata/ recuperat in decontul de TVA.
Pe decontul de TVA care se gaseste in Situatii-Listari--->Jurnale cumparari/vanzari-------->Decont TVA, mergi pe eticheta ALTE INFORMATII si bifeaza CU PRELUAREA AUTOMATA A SOLDURILOR PRECEDENTE. Asta inseamna ca si in balanta sa fie trecut CA SOLD PRECEDENT TVA de recuperat (la preluare date balanta). Data de incepere a lucrarii cu SAGA trebuie sa coincida cu balanta in care exista acest TVA de recuperat.
Administratia Fondului de Mediu
Administratia Fondului de Mediu
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
-
Re: Platitor nou de TVA
Am avut o dezbatere pe tema aceasta pe forum si ceea ce ai scris ma indreptateste sa cred ca am dreptate ...sau poate nu am inteles eu bine... Te-au pus sa refaci jurnalele de vanzari si cumparari din urma?deconturi ? TVA de recuperat ?....ma intereseaza cazul asta ...te rog!!!mai multe lamuririrubensm scrie:Am urmatoarea situatie: o firma a dapasit plafonul in anul 2006, eu cand am preluat firma in cursul anului 2007,doar cand le-am cerut bilantul pt o banca.Am facut cerere la Administratie si din iunie 2007 am primit R-ul. Cei de la Finante mi-au spus sa refac toate jurnalele de cumparari si vanzari de cand a depasit plafonul.M-am conformat si le-am facut dar s-au lasat foarte mult asteptati si prin interventii foarte mari ne-au primit jurnalele si cu deconturile pt aceea perioada abia in ianuarie 2008. Problema mea este ca eu am in balanta la 31.12.2007 un TVA de recuperat de 1766 iar din perioada anterioara nu stiu unde sa introduc suma de plata/ recuperat in decontul de TVA.
Re: Platitor nou de TVA
Inimoaso care esti.davidl scrie: Te-au pus sa refaci jurnalele de vanzari si cumparari din urma?deconturi ? TVA de recuperat ?....ma intereseaza cazul asta ...te rog!!!mai multe lamuriri
Citeste mai bine: PRIN INTERVENTII FOARTE MARI.rubensm scrie:.... si prin interventii foarte mari ne-au primit jurnalele si cu deconturile pt aceea perioada abia in ianuarie 2008
Tu te-ai suparat si ai pus la inima si m-ai luat si pe mine la ture.....

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!