amortizare

pintiliem

amortizare

#1 Mesaj de pintiliem »

Buna ziua!

Am o problema legata de amortizarea unei marci inregistrata la OSIM. Situatia este urmatoarea:
- inregistrarea unei marci se face in trei etape, pe o durata mai mare de un an, fiecare etapa fiind insotita de o plata.
Cand ar trebui sa inceapa amortizarea, dupa prima plata sau la sfarsit, dupa obtinerea certificatului de marca inregistrata?
In cat timp se face amortizarea marcii?
Multumiri anticipate.

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Ar trebui in momentul incheierii contractului sa inceapa teoretic inregistrarea amortizarii. Ca e ca la leasing.
Facturile pentru rate au in spate contracte care stipuleaza atat valoarea contractului cat si felul in care se fac platile. Plata nu inseamna ca mi se permite iar daca nu platesc nu mi se permite sa fac amortizare. Nu!

Am fost saisprezece. (despre film e vorba)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

pintiliem

amortizare

#3 Mesaj de pintiliem »

Multumesc pentru raspuns.
Analogia cu leasing-ul mi se pare pertinenta pentru ca, in prima etapa, OSIM percepe taxa pentru examinarea cererii de inregistrare a marcii (80% din valoarea totala) si constata ca sunt sau nu indeplinite conditiile de inregistrare in Registrul Marcilor (cf. Legii 84/1998). In cazul raspunsului negativ, inregistrarea marcii nu se obtine, iar banii achitati nu se mai restituie... evident! Aceeasi situatie este posibila si dupa consumarea celei de-a doua etape: publicarea in Monitorul Oficial, daca apar contestatari.
Si ca ironia sa fie completa, au pretentia ca cererea de inregistrare sa fie perfecta (descriere, corelatii, punctuatie), iar ei trimit un document de raspuns plin de greseli de toate tipurile. Traim in Romania!

Scrie răspuns