Salut. M-a rugat o prietena, care e avocat, sa o ajut sa incheie anul 2007 (contabilitate in partida simpla). Problema e urmatoarea: Am constatat ca are o cifra de afaceri pe 2007 cuprinsa intre 10.000 si 35.000 euro . Potrivit prevederilor legale, are obligatia sa depuna pana la 25.02.2008 declaratia 392b. Si-a facut un abonament SAGA PS tocmai ca sa poata tine mai usor contabilitatea (la sugestia mea), si surpriza, la descarcare nu am gasit formular de declaratie 392b. Este situat in alta parte decat in "jurnal de cumparari/vanzari"? Sau nu exista deloc pentru persoane fizice independente?
Multumesc pentru ajutor. Emy.
392b
stiu ca e cam tarziu, dar cred ca e mai bine sa intrebi la Finante, daca nu ai rezolvat inca.
Daca atingi plafonul de 10.000 devi platitor de TVA trimestrial, daca depasesti 35.000 intr-un an atunci trebuie sa te inregistrezi la finante pentru anul urmator ca pltitor de TVA lunar.
Eu tin evidenta la un notar (persoana fizica autorizata) singur, nu cu asociati; cand am depasit 35.000 euro/an, venituri nete, am facut o declaratie la Finante si m-am inregistrat cu TVA lunar.
Daca atingi plafonul de 10.000 devi platitor de TVA trimestrial, daca depasesti 35.000 intr-un an atunci trebuie sa te inregistrezi la finante pentru anul urmator ca pltitor de TVA lunar.
Eu tin evidenta la un notar (persoana fizica autorizata) singur, nu cu asociati; cand am depasit 35.000 euro/an, venituri nete, am facut o declaratie la Finante si m-am inregistrat cu TVA lunar.
-
-