Factura externa
Factura externa
Am si eu o problema dak poate sa ma ajute cineva as fi tare fericita.Un client al meu a cumparat o masina din Germania...la care nu a platit tva.Acum stie cineva ce se intampla,trebuie platit tva ul ala undeva?atunci cand o vinde el o sa incaseze tva..dar nu a platit la randul lui acest tva.Poate are cineva o idee..
Sfatul lui SeptimiuV este bun si eu colegial imi permit sa-l completez.septimiuv scrie:poate ar trebui sa citesti prin codul fiscal despre achizitii intracomunitare
Masina cumparata ca atare este considerata o marfa (revanzandu-se); ambele firme - atat furnizorul din Germania cat si cumparatorul din Romania - sunt inregistrate in scop de TVA (adica sunt platitoare de TVA), se inregistreaza la INTRARI VALUTA iar la TIP (ultima coloana in dreapta) se alege T (adica taxare inversa) si se introduce marfa fara TVA si cu eventualele cheltuieli de transport, ce-or mai fi pe acolo.
Cand o va vinde pe aceasta masina, cu siguranta ca va colecta TVA si il va vira firesc la Bugetul de Stat.
Si chiar daca masina intra ca si activ (mijloc fix) se comporta ca mai sus) numai ca nu se mai platea TVA pentru ca...nu se mai vindea.
Un importator stiutor
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
asa e la inregistrarea facturii de achizitie din stat UE e cu taxare inversa la vanzare e cu tva.
intrebarea mea este ce facem cu plata, fratilor.
pt ca am si eu caz similar si e masina mai scumpa de 10000 de euro pe care a platit o cash. nu am nici un document care sa ateste plata in afara de factura.
ce se face ? se declara tranzactia la oficiul national de prevenire si spalare a banilor pt ca e mai mare de 10000 de euro?
astept sugestii
multumesc anticipat!
intrebarea mea este ce facem cu plata, fratilor.
pt ca am si eu caz similar si e masina mai scumpa de 10000 de euro pe care a platit o cash. nu am nici un document care sa ateste plata in afara de factura.
ce se face ? se declara tranzactia la oficiul national de prevenire si spalare a banilor pt ca e mai mare de 10000 de euro?
astept sugestii
multumesc anticipat!