proces verbal de recoltare

gradinaruv718

proces verbal de recoltare

#1 Mesaj de gradinaruv718 »

Buna ziua,

Ma puteti ajuta, va rog, cu un model de proces-verbal de recoltare a produselor agricole?

Va multumesc!

tudoraf841

Re: proces verbal de recoltare

#2 Mesaj de tudoraf841 »

da,o adreasa de mail

gradinaruv718

#3 Mesaj de gradinaruv718 »

furduia399

#4 Mesaj de furduia399 »

buna, m-ar interesa si pe mine, multumesc
[email protected]

pinteae

#5 Mesaj de pinteae »

Jurnalul de recoltare nu este document justificativ de inregistrare in contabilitate, cu atat mai mult, nu este document insotitor al produselor agricole din camp in depozit.
In opinia mea, pentru poti utiliza orice formular intern, inclusiv jurnalul de recoltare, dat nu esti scutit de intocmirea avizului de insotire.
Singurul document justificativ privind miscarea produselor agricole, intre diferite locuri de depozitare, este avizul de insotire.
Eugen Pintea

tudoraf841

#6 Mesaj de tudoraf841 »

da, asa este dar ca sa scapi de stresul inspectorilor fiscali le pui la dispozitie tot felul de situatii aiurea asta o spun din experienta

nitud254

#7 Mesaj de nitud254 »

Cred ca pentru transportul produselor agricole din camp (de la locul de recoltare) la magazia societatii se poate intocmi Bon de transfer restituire (Cod 14-3-3A) reglementat de Normele.. aprobate prin OMFP nr. 2634/2015 care, potrivit acestui act normativ, este documentul de predare la magazie a produselor finite, document justificativ de incarcare in gestiune, document justificativ de inregistrare in evidenta magaziei si in contabilitate, sursa de date pentru urmarirea realizarii productiei, sursa de date pentru calculul si plata salariilor. Avizul de expeditie (Cod 14-3-6A) se intocmeste cand productia agricola este livrata din magazia societatii catre terti (silozuri, etc), document care, potrivit acelorasi norme, sta la baza intocmirii facturii. de observat ca normele mentionate mai sus nu prevad posibilitatea intocmirii avizului de expeditie in cazul obtinerii productiei.

tudoraf841

#8 Mesaj de tudoraf841 »

din camp in magazie am folosit totdeauna aviz de insotire si nu am avut nici o problema

pinteae

#9 Mesaj de pinteae »

nitud254 scrie:... de observat ca normele mentionate mai sus nu prevad posibilitatea intocmirii avizului de expeditie in cazul obtinerii productiei.
In Anexa 2 la OMFP 2634/2015, la modul de intocmire si utilizare a formularului Bon de predare, transfer, restituire, printre altele se spune:
"In cazul utilizarii ca bon de transfer între doua gestiuni aflate in incinta entitatii, bonul de predare, transfer, restituire se întocmeste pe masura ce se efectueaza transferul.
Transferul se efectueaza numai între gestiuni din incinta aceleiasi entitati. În cazul
gestiunilor dispersate teritorial se întocmeste Aviz de însotire a marfii (cod 14-3-6A)
."

Consider ca transportul productiei din camp in depozit, are loc intre doua gestiuni din cadrul entitatii, dar dispersate.
Eugen Pintea

tudoraf841

#10 Mesaj de tudoraf841 »

din camp poate sa fie dintr-o localitate diferita de sediul firmei sau depozitele acesteia deci necesita aviz

luciana

#11 Mesaj de luciana »

Varog si eu un model de proces-verbal de recoltare produse agricole pe email
[email protected]
Va multumesc anticipat.

gradinaruv718

#12 Mesaj de gradinaruv718 »

Stiu ca nu este document justificativ, dar mi se cere la un control pt tva de catre inspectorii ANAF. Acum vor si proces verbal de executare a lucrarilor in camp pt fiecare lucrare. Ca sa vada ei consumurile de carburant. Este prima data cand mi se cere asa ceva, ca bonurile de consum au nevoie de justificare.

tudoraf841

#13 Mesaj de tudoraf841 »

este o prostie datorita noua ca ne umilim in fata lor sa nu-I suparam cumva,daca vrea sa vada consumul de motorina exista niste norme de consum pe care le pot inmulti cu nr. de h lucrate.
Nu mai acceptati sa va dea jos din tva sub aspectul ca trebuie daca va incadrati in limitele de consumuri.
Am avut 2 cazuri unde agentul economic nu a fost de accord cu diminuarea tva si s-a ajuns in instant unde bineinteles ca a avut castig de cauza, inspectorii neputand justifica diminuarea soldului.
Deasemenea la control puneti-le la dispozitie documentele si nu acceptati sa va frece ca nu stiu ce scrie acolo ,explica-mi nu stiu ce ,mai fa-mi un table, un centralizator.Trebuie sa stie ca au salarii foarte mari

nitud254

#14 Mesaj de nitud254 »

Suprafata de teren recoltata nu este o gestiune. Gestiunea tine de gestionar, iar gestionarul este persoana careare ca principale atributiuni de serviciu primirea, pastrarea si eliberarea bunurilor. Cine este gestionarul lanului de griu, porumb, etc. Pe de alta parte AE se intocmeste pentru marfurile trasferate intre gestiuni aflata in afara incintei entitatii. Recolta este un produs nu o marfa. Produsele agricole nu sunt marfuri. Raman la recomandarea mea. BT din cap la magazia entitatii. AE de la magazia entitatii catre silozuri, depozite etc.

Scrie răspuns