denaturare solduri
denaturare solduri
am facut urmatoarea nazbatie:
nu mi-am listat situatiile la timp, respectiv calculul impozitului pe profit, inclusiv pe anul 2004, lunile oct-dec.
am devalidat inchiderile de luna, iar cand am validat din nou lunile, soldurile initiale de la inceputul anului 2005, mi s-au denaturat, respectiv conturile: 121, 2131, 4428.
Cum pot sa restaurez baza de date? Nu pot face inchiderea pe 2005.
Trebuie sa introduc datele din nou? Ar fi sfarsitul .......inceputului de an.
Sper sa am noroc si sa imi dati o veste buna.
Multumesc, si mult succes in activitate pe 2006.
nu mi-am listat situatiile la timp, respectiv calculul impozitului pe profit, inclusiv pe anul 2004, lunile oct-dec.
am devalidat inchiderile de luna, iar cand am validat din nou lunile, soldurile initiale de la inceputul anului 2005, mi s-au denaturat, respectiv conturile: 121, 2131, 4428.
Cum pot sa restaurez baza de date? Nu pot face inchiderea pe 2005.
Trebuie sa introduc datele din nou? Ar fi sfarsitul .......inceputului de an.
Sper sa am noroc si sa imi dati o veste buna.
Multumesc, si mult succes in activitate pe 2006.
daca ai o baza de date salvata poti restaura.... daca nu.... atunci, ghinionul tau !!! dar de fapt, nu te mai complica....uite ce iti sugerez eu
asta dupa ce ti-ai restaurat b.d. pe care ai avut noroc sa o ai sau inspiratia de a fi salvat inainte de a devalida 1 an intreg...
listarea acelei foi de calcul nu e obligatorie din program asa cum face....incearca din balante de pe rulajele cumulate , ce zici , nu-i o idee rea, si transferi balanta cumulata din 01.01 pana la.../ din 3 in 3 luni... in excel apoi prelucrezi si...listezi de acolo....

listarea acelei foi de calcul nu e obligatorie din program asa cum face....incearca din balante de pe rulajele cumulate , ce zici , nu-i o idee rea, si transferi balanta cumulata din 01.01 pana la.../ din 3 in 3 luni... in excel apoi prelucrezi si...listezi de acolo....

Concluzia este momentul in care te-ai plictisit sa mai gandesti...
- Administrator
Stiu ca e tardiv si e mai mult un sfat decit o solutie la aceasta problema, dar atunci cind mai aveti astfel de cazuri regula de aur este ca prima data sa salvati.
Astfel daca sunteti in decembrie si vreti sa listati ceva de la inchiderea lunii septembrie, prima data intrati pe intretinere bd, salvati si apoi devalidati pina la septembrie. Listati ce aveti de listat si in loc sa revalidati lunile faceti o restaurare de baza de date din arhiva pe care ati creat-o initial.
Astfel daca sunteti in decembrie si vreti sa listati ceva de la inchiderea lunii septembrie, prima data intrati pe intretinere bd, salvati si apoi devalidati pina la septembrie. Listati ce aveti de listat si in loc sa revalidati lunile faceti o restaurare de baza de date din arhiva pe care ati creat-o initial.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
abia acum cand m-am lovit de astfel de probleme imi dau seama cat de putin stiu despre salvari, intretinere BD, pentru ca m-am uitat la intretinere BD si am vazut ca prima salvare a BD-ului este in noiembrie 2005. Ma intreb daca in aceste conditii mai pot restaura ceva?!
Daca nu rezolv nimic, se pot face rectificari de solduri, avand in vedere faptul ca intra in discutie ct: 121, 4428, 2131 ???
Daca nu rezolv nimic, se pot face rectificari de solduri, avand in vedere faptul ca intra in discutie ct: 121, 4428, 2131 ???
Ar fi o solutie, dar e cam neortodoxa si se aplica numai daca ai listat la timp balanta de verificare.
Compari datele de acum cu balanta pe care ai listat-o atunci si faci corectii pe rulaje cu +/- dupa caz dar nu mai listezi nimic ulterior. Chestia asta o faci numai pentru ca datele pe care ti le afiseaza acum sa fie ok.
Desi sa fiu sincer, fiind date pentru anul 2004 cind datele erau in ROL, nu vad sensul sa mai corectezi nimic pe solduri, daca ai listat tot ceea ce trebuie: Registru jurnal, Balanta, Carte mare, jurnale de vinzari/cumparari.
Si asta pentru ca la 01/07/2005 le-ai preluat si denominat corect in Saga 3.0. Banuiesc ca atunci cind ai denominat sumele, ai avut solduri corecte, nu?
Mai mult, nu inteleg cum poate fi afectat 2131? Daca nu ai listat numai calculul impozitului pe profit, atunci de ce ar fi afectat 2131?
Compari datele de acum cu balanta pe care ai listat-o atunci si faci corectii pe rulaje cu +/- dupa caz dar nu mai listezi nimic ulterior. Chestia asta o faci numai pentru ca datele pe care ti le afiseaza acum sa fie ok.
Desi sa fiu sincer, fiind date pentru anul 2004 cind datele erau in ROL, nu vad sensul sa mai corectezi nimic pe solduri, daca ai listat tot ceea ce trebuie: Registru jurnal, Balanta, Carte mare, jurnale de vinzari/cumparari.
Si asta pentru ca la 01/07/2005 le-ai preluat si denominat corect in Saga 3.0. Banuiesc ca atunci cind ai denominat sumele, ai avut solduri corecte, nu?
Mai mult, nu inteleg cum poate fi afectat 2131? Daca nu ai listat numai calculul impozitului pe profit, atunci de ce ar fi afectat 2131?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
denat solduri
Iti dau o sugestie:verifica in luna unde apar diferente daca nu s-a dublat nota contabila cu inreg amortismentului.Dupa ct pe care le -ai enumerat,e posibil ca acolo sa fie eroarea. Anulezi dublura din art contabile si revii a soldurile corecte. E posibil sa fie alta nota contabila dublata.Sau nota contabila nevalidata,din inchidere. Succes...daca nu e prea tarziu.Dinu