schimb valutar

skrubuczi

schimb valutar

#1 Mesaj de skrubuczi »

-o persoana juridica poate sa cumpere valuta de la schimb valutar?
-administratorul poate credita societatea in valuta?
-cum sa procedez daca am nevoe de valuta in numerar dar nu am cont in valuta.

paturcai

Re: schimb valutar

#2 Mesaj de paturcai »

skrubuczi scrie: 1)-o persoana juridica poate sa cumpere valuta de la schimb valutar?
2)-administratorul poate credita societatea in valuta?
3)-cum sa procedez daca am nevoe de valuta in numerar dar nu am cont in valuta.
1 si 2)- Nu. In situatia in care este transportator extern si are aprobarea BNR poate sa faca ce vrea el in valuta.
Cum suna un contract de imprumut ai aici:
http://sagasoft.ro/forum/viewtopic.php? ... highlight=
3)-Iti deschizi un cont la banca la care esti afiliat in valuta, cumperi de la casa de schimb ca persoana fizica, creditezi firma in valuta cu modelul de contract de mai sus ( in care mai introduci si o clauza de exceptionalitate din care sa reiasa ca te aflai la cumparaturi in Paris si ai vazut o scula atat de interesanta incat ai cumparat-o pentru firma, bla, bla.)
Ca persoana juridica esti obligat sa faci plata furnizorului extern prin banca. Si de altfel este si corect asa pentru ca ar fi o dovada de seriozitate; cum adica sa te duci sa cumperi o masina de 30.000 EUR cu banii jos cand tu nu ai voie sa parasesti teritoriul national decat cu maxim 10.000 EUR?
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

skrubuczi

#3 Mesaj de skrubuczi »

multumesc mult ptr raspuns

tamasanuc

#4 Mesaj de tamasanuc »

Caz: un notar public se hotaraste sa achizitioneze un autoturism in val de 43.000 euro din Germania.Achita cu numerar direct in Germania,in doua transe,suma respectiva,dupa care primeste si factura de achizitie a autoturismului pe numele "birou notar public ..X..".Care sunt problemele care apar dpdv legal in acest caz?

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Cam ar aparea: suma pe care trebuia sa declare la iesirea din tara ca o detine in buzunar nu trebuia sa depaseasca 15.000 EUR.
Cum o fi reusit el sa ajunga cu 43.000 EUR acolo nu vreau sa stiu!
Va fi o problema cand va trebui sa justifice numerarul atat de "consistent" pe care l-a scos din tara.
Asta e singura lui problema.
Ar putea sa fie intrebat de cei care se ocupa de spalarea banilor cate ceva.

tamasanuc

#6 Mesaj de tamasanuc »

Ii vor intreba cei de la ONPCSB(spalare bani)si Garda.Plata nu s-a raportat in termenul de 10zile,iar amenda este consistenta.Daca ii vor prinde.

herganiec

#7 Mesaj de herganiec »

acum apune-ne cine e , ca sa il dam în gât.. :lol: :lol: :lol: :lol:
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

dindelegana

#8 Mesaj de dindelegana »

am si eu o intrebare legat de acest subiect:
persoana juridica are credit in valuta iar la data platii ratei si dobinzii care este tot in valuta persoana juridica nu are lichiditati;
poate administratorul sa crediteze firma cumparind valuta de la casa de schimb si facind depunere direct in contul de valuta de la banca?

cu multumiri!

paturcai

#9 Mesaj de paturcai »

E normal ca sa depuna lei la Banca la care are deschis contul in lei, sa participe la licitatie si sa cumpere valuta pe care o va folosi la achitarea furnizorului extern.
Asa consider eu ca este normal. La Banca lui cand se va duce cu valuta va fi intrebat din ce operatiuni provin banii si va trebui sa spuna o poveste mincinoasa, iar Banca daca nu crede are posibilitatea sa-i instiinteze pe cei in drept despre aceasta operatiune.

Scrie răspuns