Aveai dreptate fagarasa176, s-a schimbat formularul ¨lista¨eu am descarcat fisierul anterior..
Presupun ca la adauga fiser ar trebui sa anexam lista in excel...ce nu inteleg insa, e cum voi putea semna olograf acest document?? Din moment ce il imprim, scanez nu va mai avea documentul pe care il anexez ...
Procedura pentru cei fara semnatura electronica, ar fi urmatoarea:
1. se descarca documentele de pe site-ul aici.gov.ro
2. se compleateaza documentele descarcate,
3. se tiparesc documentele, se semneaza si se scaneaza,
4. La documentele completate la pct.2 se ataseaza cele semnate si scanate. La primul document se ataseaza cererea si declaratia scanate dupa semnare.
La lista angajati se ataseaza lista scanata dupa semnare.
5.Cele doua documente, astfel "pregatite", se incarca pe aici.gov.ro.
Cererea si lista - depunere cu 1 mai 2020 - trebuie să fie semnate fie cu semnătură electronică, fie cu semnătură olografă în cazul în care nu dețineți o semnătură electronică. Indiferent de tipul de semnătură ales, documentul va fi perfect valabil, însă trebuie să fie semnat de către reprezentantul legal al societății, iar nu de către contabilul societății ori de către reprezentantul departamentului de resurse umane.
N-o sa inteleg nici sa ma omori comportamentul unor colegi de meserie ! Mai fratilor, aseara la ora 23:00 au modificat istetii de la ANOFM formatul documentelor - logic, oamenii de la SAGA nu avut cum sa implementeze instant modificarile lor ca voi sa aveti noile formulare introduse in SAGA la ora 0:01 pe 01.05.2020 ! Eu unul, aveam si eu de depus pentru cateva firme; am vazut ca s-au modificat documentele si pur si simplu, pentru ca nu aveam somn, le-am refacut in formatul nou ! Am urmat o procedura similara cu a colegului @morgovanp (4 posturi mai sus), cu singura diferenta ca mie imi este mult mai usor pentru ca am scanate toate semnaturile administratorilor firmelor cu care colaborez (jpg-uri) ! Folosesc de ani buni Adobe Acrobat Professional cu ajutorul caruia pot edita pdf-urile (si are si o imprimanta pdf virtuala) .. asa ca listez/salvez "pdf-uri" si le editez introducand in document semnaturile corespunzatoare - rezultatul final arata ca o scanare perfecta a documentului respectiv ! Am atasat pdf-urile "scanate" si gata toata documentatia ! Am depus fara probleme sau erori ! ... deci, aveti rabdare sa faca si oamenii de la SAGA modificarile - daca nu puteti avea un dram de rabdare, puneti osu' la treaba si modificati manual ! .. 'seara buna !
balazse scrie: ↑Vin Mai 01, 2020 7:22 pm
Si de ce trebuie sa urlii la noi? Asta inseamna daca scrii integral cu majuscule.
Te-ai asigurat sa respecti cele mentionate pe site?
* Se acceptă documente in format JPG, JPEG, PNG, PDF de o dimensiune maximă de 5 MB.
Scuze, nu stiam ca daca scrii cu majuscule "urlu"la cineva. Si da, am respectat in tocmai pasi de pe site, am descarcat pdf-ulde pe site, le-am completat, salvat si incarcat....la fel eroare"EROARE LA TRIMITEREA CERERII". O sa astept pana luni si o sa sun la somaj.
Multumesc.
Nu este vorba de graba contabilului de a depune. Ci de graba oamenilor/salariatilor de a-si lua banii. Mi-a zis un patron/colaborator ca deja a primit telefoane de la salariati ca de ce nu le da banii.I-am zis ca banii se dau la salariati dupa ce se incaseaza de la stat in termen de maxim 3 zile. Sau sa le dea din resurse proprii, daca are de unde,pana incaseaza de la stat. A inteles omul. Dar probabil ca sunt chiar patroni care nu inteleg asta. Si atunci ii piseaza cu telefoane pe contabili. Cred ca de asta este vorba in cele mai multe cazuri.
Da, asa e. Insa fiecare dintre noi trebuie sa explice clar si raspicat lucrurile. Am si eu clienti care au senzatia ca nu vreau sa fac lucrurile atat de repede pe cat vor ei. De exemplu recuperarea banilor de la casa de sanatate, depunerea pe 1 mai a documentelor de somaj tehnic, etc.
Luna trecuta am depus pe 1 pentru toti cei care aveau somaj tehnic insa majoritatea au primit banii pe 27-28 aprilie. Imaginati-va presiunile... Pana la urma le-am dat numerele celor de la somaj sa sune si ei ca sa vada cum stau lucrurile.
Iar salariatii cu atat mai putin sa inteleaga. Ei vad la televizor ca "da statu' bani" si cred ca angajatorul e mizerabil ca nu da banii mai repede.