Va rog, am nevoie de ajutor! Am fost azi la somaj cu niste rectificative si mi s-a spus ca angajatii care au contractele de munca suspendate pentru crestere copil trebuie sa apara in stat si in toate declaratiile cu 0. La fel si pensionarii, chiar daca nu se plateste somaj pentru ei. Dar daca raman , chiar cu 0, platesc mai mult pentru fond pers. cu handicap, imi da peste cap media de la CAS... Pana acum le incetam contractele de munca in Saga si cand reveneau le reactivam! Au dreptate, ca eu nu mai reusesc sa tin pasul cu tot ce spun autoritatile?!
Si inca ceva (stiu ca postez gresit, dar sper sa fiu iertata): pentru vanzare carti online trebuie sau nu casa de marcat? Legea spune ca daca vinzi prin corespondenta nu trebuie, dar daca vinzi la pers. fizice trebuie. Am sunat la administratii: la sect. 3 trebuie, la 4 nu trebuie. Voi ce credeti? Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
contracte suspendate pt. crestere copil
Daca vinzi exclusiv online, iar plata c-val. cartilor vandute se face doar prin virament bancar atunci e OK si nu iti trebuie casa de marcat. Daca plata se face cash, atunci obligatoriu e sa ai casa de marcat. Cash in sensul in care incasezi tu banii de la client direct, fara interventia altor instrumente bancare.
Logic si practic acel angajat este timp de doi ani in concediu, fapt pentru care el primeste o indemnizatie din partea statului, prin Directiile Judetene de Asistenta si Protectie a Copilului. El primeste acea idemnizatie si are grija de copil, deci nu mai vine la serviciu, deoarece are raporturile de munca suspendate si nu are cum sa figureze pe declaratiile la CAS, Somaj, ITM, Fisc, Sanatate, CCI, etc.
-
Iata aici un model de incetare suspendare.
MODEL DE INCETARE A SUSPENDARII
S.C. ..............................
SEDIU SOCIAL .........................
NR. TELEFON ..........................
CF / CUI ...................................
J13/ .........................................
DECIZIA NR. ............... / ................
de incetare a suspendarii contractului inividual de munca nr............/..................
Avand in vedere * ................................, cauza potrivit careia inceteaza situatia,iar salariatul urmeaza a-si relua activitatea,
In temeiul Legii nr.31/1990,cu privire la societatile comerciale, reprezentantul legal al SC .........................................,emite urmatoarea
DECIZIE :
Art.1 Incepand cu data de .....................,inceteaza suspendarea contractului individual de munca nr. .................. / ....................,salariatul reluandu-si activitatea.
Art.2 Prevederile prezentei decizii de suspendare urmeaza a fi executate si comunicate salariatului/ei si I.T.M. Constanta.
REPREZENTANT LEGAL,
(nume,prenume,semnatura,stampila societatii)
Dovada comunicarii:
Data si semnatura salariatului sau
confirmare de primire-data postei
* Se vor mentiona situatia potrivit carora,cauzele de suspendare a contractului individual de munca,inceteaza.
MODEL DE INCETARE A SUSPENDARII
S.C. ..............................
SEDIU SOCIAL .........................
NR. TELEFON ..........................
CF / CUI ...................................
J13/ .........................................
DECIZIA NR. ............... / ................
de incetare a suspendarii contractului inividual de munca nr............/..................
Avand in vedere * ................................, cauza potrivit careia inceteaza situatia,iar salariatul urmeaza a-si relua activitatea,
In temeiul Legii nr.31/1990,cu privire la societatile comerciale, reprezentantul legal al SC .........................................,emite urmatoarea
DECIZIE :
Art.1 Incepand cu data de .....................,inceteaza suspendarea contractului individual de munca nr. .................. / ....................,salariatul reluandu-si activitatea.
Art.2 Prevederile prezentei decizii de suspendare urmeaza a fi executate si comunicate salariatului/ei si I.T.M. Constanta.
REPREZENTANT LEGAL,
(nume,prenume,semnatura,stampila societatii)
Dovada comunicarii:
Data si semnatura salariatului sau
confirmare de primire-data postei
* Se vor mentiona situatia potrivit carora,cauzele de suspendare a contractului individual de munca,inceteaza.