Acum 2 săptămâni am preluat o firmă de la un client, Joi îmi spune că a primit o Notificare de la Finanțe cum ca nu a plătit asigurările pentru angajați și impozitul aferent , având o discuție mai detaliată cu el mi a spus că a avut angajați pe perioadă determinată de 2,3 luni anul trecut .
Eu am văzut că nu are depusa decl.112 pentru anul trecut,
El a trecut de la SRL D la SRL și trebuia să meargă la ITM să facă i cerere de modificare în sistem că ei nu fac actualizare automată și in Revisal nu au fost închise contractele de muncă....
1. Se da amenda ,cât?
2. Având în vedere situația de mai sus ce se poate face ?
Ms
Probleme angajați
Re: Probleme angajați
Depuneti REVISAL-ul cu noua modificare (de fapt nu s-a modificat nimic in denumirea firmei, codul fiscal este acelasi); chiar daca s-ar fi schimbat denumirea firmei, ar fi ramas codul fiscal si depunerea unui REVISAL cu datele noi (pastrand CIF/CUI-ul cel vechi) se actualizeaza automat; inainte de a trimite REVISAL-ul asigurati-va ca data la care ati facut modificarea (Data modificarii) este cea de anul trecut si nu de anul acesta; se va interpreta ca ati "omis" sa trimiteti fisierul.
Nu este nevoie sa mergeti la ITM
Eventual o sa primiti un avertisment
La ITM se merge (mai nou se poate si online) numai la inregistrarea unei firme noi.
Depuneti si D112 lipsa de anul trecut tot online; la fel veti primi - poate - un avertisment.
ANAF-ul a inteles ca amenintand cu amenzi contribuabilii acestia nu vor mai depune declaratiile lipsa. E de preferat sa am declaratiile, pentru ca oricum, neplata contributiilor va genera majorari si penalizari.
Nu este nevoie sa mergeti la ITM
Eventual o sa primiti un avertisment
La ITM se merge (mai nou se poate si online) numai la inregistrarea unei firme noi.
Depuneti si D112 lipsa de anul trecut tot online; la fel veti primi - poate - un avertisment.
ANAF-ul a inteles ca amenintand cu amenzi contribuabilii acestia nu vor mai depune declaratiile lipsa. E de preferat sa am declaratiile, pentru ca oricum, neplata contributiilor va genera majorari si penalizari.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!