Buna ziua,
O micro inregistrata in scopuri speciale de TVA a achizitionat marfuri din UE ptr a le vinde un Ro.
A inregistrat achizitia : 371 = 401 si 635 = 4423. Tva a fost declarat prin D301
La 1 noimbrie se inregistreaza in scopuri normale de TVA. Stoc existent = 10.000
Care e nota contabila prin care se face ajustarea TVA, avand in vedere nota contabila utilizata la achizitie?
4426 = ?
Ajustare TVA stocuri existente la trecerea la platitor de TVA
Re: Ajustare TVA stocuri existente la trecerea la platitor de TVA
Ce tva sa ajustezi in cazul tau?!!!
Tva platit pentru marfurile aflate in stoc la data inregistrarii in scopuri normale de TVA.
Ultima oară modificat Mie Dec 15, 2021 3:22 pm de către bulugub, modificat 1 dată în total.
Evidenta se tine cantitativ valoric. La inregistrare s-a folosit un cont de cheltuiala ptr a evidentia TVA de plata ( 635 =4423). Valoarea marfurilor nu a fost crescuta cu valoarea TVA la momentul achizitiei.
Inregistrarea 4426=371 ar denatura valoarea marfurilor
Evidenta se tine cantitativ valoric. La inregistrare s-a folosit un cont de cheltuiala ptr a evidentia TVA de plata ( 635 =4423). Valoarea marfurilor nu a fost crescuta cu valoarea TVA la momentul achizitiei.
Asta inseamna ajustare pozitiva = diminuare cost achizitie
Înregistrarea 635=4423 nu are nici o logică. Mai ales că nu datorez nimănui acel TVA, mai ales că l-am plătit deja.
Ajustare înseamnă fix diminuarea costurilor de achiziție și recunoașterea lui ca deductibil.
Ajustare înseamnă fix diminuarea costurilor de achiziție și recunoașterea lui ca deductibil.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.