Majorare salar minim pe conomie pt cei cu 24 luni vechime

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
frentm

Majorare salar minim pe conomie pt cei cu 24 luni vechime

#1 Mesaj de frentm »

Buna,
Este in regula sa modific cu data de 01.01.2022 salariul brut al unor angajati care sunt incadrati cu salariul minim pe economie si au vechime mai mare de 24 luni la firma ?

Multumesc

paturcai

Re: Majorare salar minim pe conomie pt cei cu 24 luni vechime

#2 Mesaj de paturcai »

Daca la data de 18.12.2021 acei salariati aveau implinit termenul de 24 de luni, atunci incepand cu data de 18.12.2021 aveti obligatia sa le majorati salariul si nu cu 01.01.2022
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

gheorghei642

#3 Mesaj de gheorghei642 »

Proiect OUG - publicat pe site-ul MF la data de 22.12.2021 - Transparenta.
.....................
având în vedere prevederile art.XLVI din OUG nr.130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, care impun angajatorilor modificarea contractelor individuale de muncă începând de la data intrării în vigoare a acestui act normativ, respectiv 18.12.2021, în sensul majorării salariilor de bază în situația în care acestea sunt la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată pentru o perioadă mai mare de 2 ani,
ținând cont că adoptarea în cel mai scurt timp a unei modificări a acestor prevederi asigură o egalitate de tratament între contractele individuale de muncă încheiate anterior acestei date , respectiv 18.12.2021, și cele încheiate ulterior,

ART. IV -
Alineatele (21) și (22) ale articolului 164 din Legea nr.53/2003-Codul muncii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 345 din 18 mai 2011, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică și vor avea următorul cuprins:
” (21) Începând cu data de 1 ianuarie 2022 , salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit în condițiile alin.(1) poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maxim 24 de luni, de la momentul încheierii contractului individual de muncă. După expirarea perioadei respective, timp în care salariatul va fi calificat sau nu, acesta va fi încadrat cu un salariu de bază superior salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.
(22) Prevederile alin. (21) se aplică și pentru salariatul încadrat cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, care are deja încheiat un contract individual de muncă, perioadă de maxim 24 de luni fiind calculată începând cu data de 1 ianuarie 2022.”

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Multumim pentru informare.

Aveam ca sursa de informare: https://www.contzilla.ro/oficial-codul- ... -din-2022/
Se pare ca d-na Delia a inteles ca si mine
Si ca oricine dealtfel
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns