sponsorizare
sponsorizare
Buna ziua!
Stie cineva daca un membru onorific al unei asociatii poate sponsoriza aceea asociatie daca are o microintreprindere sau este conflict de interese?
Stie cineva daca un membru onorific al unei asociatii poate sponsoriza aceea asociatie daca are o microintreprindere sau este conflict de interese?
-
Re: sponsorizare
Eu zic ca nu e conflict de interese fiindca "da" nu "ia". Dealtfel despre ce "interese" ar putea fi vorba?
Pentru TobosV790
Cred ca sponsorizarea se ofera de catre microinteprindere catre asociatiei, unde la microintreprindere asociatul unic sau unul dintre asociati este membrul onorific de asociatiei, deci "ia" de la microintrrpindere si "da" la asociatie.
Cred ca sponsorizarea se ofera de catre microinteprindere catre asociatiei, unde la microintreprindere asociatul unic sau unul dintre asociati este membrul onorific de asociatiei, deci "ia" de la microintrrpindere si "da" la asociatie.
-
Da. E in sens invers. Dar tot nu vad unde ar putea fi conflictul de interese. Este undeva interzisa in mod expres chestia asta?
Ca sa-i raspundem colegului/colegei....
Ca sa-i raspundem colegului/colegei....
-
Salut.Nu am avut o asemenea situatie:Un I.I.(neplatitor de TVA), a incheiat un contract de sponzorizare, pe doi ani, cu suma de 5000 lei.Beneficiarul este un ONG,existent in registrul ANAF (am verificat).Ce am de facut pentru a inregistra in programul Saga PS.Am citit ca se intocmeste D 107,iar contractul se inregistreaza la"Intrari" cu "n" (Tomac a specificat pe forum).In continuare ce am de facut:Trec"Nedefinit"->la cont trec"001"...In Declaratia unica de pe 2022,trebuie mentionat acolo undeva...
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...
Pentru TobosV790
Nu am zis ca ar fi un conflict de interes, ci doar ce am inteles eu din cele postate de TomaM01.
Pentru AureL211252
Nu cumva ar trebui utilizat codul "009 - cheltuieli sponsorizari"?
In declaratia unica, nu ar trebui sa apara sponsorizari ale II, ci ale titularului, daca ar fi cazul sa se treaca.
Nu am zis ca ar fi un conflict de interes, ci doar ce am inteles eu din cele postate de TomaM01.
Pentru AureL211252
Nu cumva ar trebui utilizat codul "009 - cheltuieli sponsorizari"?
In declaratia unica, nu ar trebui sa apara sponsorizari ale II, ci ale titularului, daca ar fi cazul sa se treaca.
-
Multumesc mult balazse...
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...
-
Buna ziua,
O asociatie non profit are de incasat un contract de sponsorizare de 30.000 eur, la curs bnr din ziua efectuarii platii. Contractul e din 06 sept, iar incasarile s-au efectuat in doua transe: 30.09 si 18.10. Unde operez contractul, pe iesiri lei sau iesiri valuta, tip ”n”, si la ce valoare? Ma complic? vreau sa operez contractele pt a le putea urmari. Am obsv. ca cei mai multi opereaza direct plata prin banca.
Multumesc!
O asociatie non profit are de incasat un contract de sponsorizare de 30.000 eur, la curs bnr din ziua efectuarii platii. Contractul e din 06 sept, iar incasarile s-au efectuat in doua transe: 30.09 si 18.10. Unde operez contractul, pe iesiri lei sau iesiri valuta, tip ”n”, si la ce valoare? Ma complic? vreau sa operez contractele pt a le putea urmari. Am obsv. ca cei mai multi opereaza direct plata prin banca.
Multumesc!
Direct la bancă, la data încasării ar fi mai simplu, dar dacă doriți să urmăriți executarea contractelor aveți 2 variante:
1. operarea în ieșiri sau ieșiri-valută pe tip "n" a acestora sau
2. operarea în articole contabile de tip 461=73x a contractelor
1. operarea în ieșiri sau ieșiri-valută pe tip "n" a acestora sau
2. operarea în articole contabile de tip 461=73x a contractelor
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Este gresit daca am introdus conturile analitice 461 la Clienti, sa i pot urmari?
Multumesc !
Multumesc !