Calcul preturi import

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
bujore

Calcul preturi import

#1 Mesaj de bujore »

Am o rugaminte...poate imi explica si mie cineva care este modul exact de inregistrare al unui import care are ca facturi asociate transport in euro si prestare serviciu comisionar in vama in lei.
Cred ca imi scapa ceva,nu reusesc sa inteleg modul de repartizare asupra pretului produselor a valorilor suplimentare...nu inteleg modul de procedura prin acele facturi asociate. :roll:

tomac

#2 Mesaj de tomac »

La import asociezi factura de transport doar dacă transportul este cuprins n baza de impozitare din declarația vamală.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

bujore

#3 Mesaj de bujore »

Stiu asta Tomac,transportul face parte din baza de impozitare.Dar in mod normal ar trebui sa intre in pretul de import toate costurile legate de operatiunea in sine,respectiv si valoarea facturii emise de comisionarul in vama.Aceasta mi-a pus probleme,nu am reusit sa trec la facturi asociate si transportul in euro si factura in lei a comisionarului.Pe langa faptul ca afecteaza valoarea tva-ului in vama,este vorba de o factura in devize si una in lei..
Am lasat in final doar transportul.Am avut insa situatii in care organele de control au considerat ca valoarea prestatiei comisionarului in vama este deductibila doar pe masura vanzarii marfurilor si trebuie repartizata asupra pretului de import.
:) multumesc ca incerci sa ma ajuti.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

E corect să ai doar transportul. Baza de impozitare este cea cuprinsă în DVI. Ce faci, de exemplu, dacă acel comisionar îți emite o factură la finele lunii?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

bujore

#5 Mesaj de bujore »

Ai dreptate,logic asa este..dar de foarte multe ori organele de control au o interpretare personala si usor abuziva.
Multumesc inca odata.

Scrie răspuns