Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema
Am achizitionat o cladire , cu plata in rate.Ni s-a emis factura cu valoarea totala de x lei
In contractul de vanzare cumparare este precizat faptul ca vom deveni proprietari al imobilului dupa plata a 40% din valoarea totala.
Din punctul dumneavoastra de vedere,dragi colegi,putem inregistra in contabilitate valoare totala a cladirii in imobilizari, conform facturii primite?
Multumesc anticipat
factura constructie
Re: factura constructie
Ce va opreste sa nu inregistrati conform facturii?
Pe toate facturile scrie: clientul devine "proprietar" numai dupa achitarea facturii (in marea majoritate, marfurile se achita cu intarzieri foarte mari)
Ce-ar fi sa nu mai inregistram facturile....
Contabilitatea din Romania este o contabilitate de angajamente, astfel incat avem obligatia sa inregistram in contabilitate operatiunile pe baza de documente. Am document de intrare voi inregistra conform acestuia; plata nu are nicio relevanta.
Pe toate facturile scrie: clientul devine "proprietar" numai dupa achitarea facturii (in marea majoritate, marfurile se achita cu intarzieri foarte mari)
Ce-ar fi sa nu mai inregistram facturile....
Contabilitatea din Romania este o contabilitate de angajamente, astfel incat avem obligatia sa inregistram in contabilitate operatiunile pe baza de documente. Am document de intrare voi inregistra conform acestuia; plata nu are nicio relevanta.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Re: factura constructie
Înregistrați pe 231 sau prin 4093. Eu aș merge pe 231.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.