Buna ziua.
Am si eu o problema. Am preluat soldurile cu 31.12.2021, am completat in operatii diverse valuta si cuantumul acesteia (ex 5124.analitic=891 xlei/valuta eur/suma in eur) . Imi dispare frecvent ( la toate conturile cu sold in valuta) valuta si suma in valuta si nu inteleg unde gresesc.
Ma puteti ajuta cu un sfat?
Multumesc.
Claudia Pal
sold initial in valuta- dispare informatia in valuta
Re: sold initial in valuta- dispare informatia in valuta
Soldul initial in valuta se introduce la "preluare date contabile".
Ca si prim pas la "configurare societati" pui bifa la "cu operatii in valuta", dupa care mergi la "preluare date contabile" alegi valuta dorita si introduci soldul la conturile dorite, si faci acest lucru pentru fiecare valuta in parte.
Atentie, pentru fiecare valuta sa folosesti cont analitic, adica nu poti avea 5124.1 atat sold in eur, cat si in usd, ci vei face 5124.1.1 cont eur, pentru sold eur si 5124.1.2 cont usd pentru sold in usd.
Ca si prim pas la "configurare societati" pui bifa la "cu operatii in valuta", dupa care mergi la "preluare date contabile" alegi valuta dorita si introduci soldul la conturile dorite, si faci acest lucru pentru fiecare valuta in parte.
Atentie, pentru fiecare valuta sa folosesti cont analitic, adica nu poti avea 5124.1 atat sold in eur, cat si in usd, ci vei face 5124.1.1 cont eur, pentru sold eur si 5124.1.2 cont usd pentru sold in usd.
Re: sold initial in valuta- dispare informatia in valuta
Va multumesc din suflet. Am corectat.