Ref. E-Transport

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
bretat697

Ref. E-Transport

#1 Mesaj de bretat697 »

Buna ziua!

S.C. Bucegi SA are in obiectul de activitate comercializarea de produse cu risc fiscal, care trebuie notificate si in aplicatia MF E-Transport, pentru
a primi codul UIT, care sa insoteasca transportul din depozitul nostru la alti clienti.
Intrebarea este de ce nu se poate exporta XML -ul facturii din SAGA si in aplicatia E-Transport, asa cum se procedeaza in aplicatia E-Factura.
In prezent ne creaza mari probleme si intarzieri in activitate, pentru ca dupa fiecare factura trebuie sa intram pe saitul ANAF, pe aplicatia E-Transport sa sa culegem cu mana
toate informatiile din factura.
Va rog sa ne intelegeti aceste greutati si sa ne ajutati in rezolvarea lor.
Cu stima,
Contabil sef,
Breta Teodora

septimiuv

Re: Ref. E-Transport

#2 Mesaj de septimiuv »

Întreabă la Anaf.

tomac

#3 Mesaj de tomac »

În acest moment în SAGA nu există absolut toate informațiile necesare e-Transport. Se analizează posibilitatea generării codului direct din SAGA cu introducerea de către utilizator a elementelor care nu există în datele existente.
De aceea nu există nici XML și nici trimitere automată. În plus acest sistem tocmai s-a modificat și a adăugat și alte spețe care ridică probleme. Spre exemplu - retur de la clienți. Unde au rămas semne de întrebare.
Se va introduce și acest sistem în program, însă trebuie să înțelegem că noi vorbim de e-transport la un program de contabilitate ceea ce este o anomalie, chestiunea neavând nicio treabă cu partea contabilă în sine. Acest sistem e apanajul managerilor de transport mai degrabă decât a serviciului contabilitate.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

mamaligav

#4 Mesaj de mamaligav »

Buna ziua! Am obtinut cod UIT pt un camion incarcat vineri seara in Republica Moldova dar din cauza problemelor de la frontiera estica camionul a ajuns abia azi. La trimiterea confirmarii am primit mesajul "Notificarea nu a fost confirmata. UIT expirat.Opreatiunea nu poate fi executata in afara perioadei de valabilitate a UIT-ului " (adica 5 zile calendaristive). Trebuia sa prelungesc UIT? daca nu am facut-o, ce pot face acum? Va multumesc anticipat pentru ajutor!

mamaligav

#5 Mesaj de mamaligav »

Am rezolvat.Am vorbit cu cineva din sistem si va transmit si voua, poate va e de folos: daca au expirat cele 5 zile calendaristice trebuie obtinut un alt cod UIT pt acel mijloc de transport, cu aceleasi informatii ca si pentru cel initial. Iar referitor la confirmare, mi-a spus ca nu-i nimic daca nu s-a primit confirmarea, daca marfa a ajuns la destinatie si a fost receptionata conform documentelor de achizitie/import.

Scrie răspuns