Buna ziua,
Daca eu am vandut marfa pt firma A si am incasat suma de o alta firma B ce pot sa fac?
multumesc
Incasare de pe alta firma
Re: Incasare de pe alta firma
Buna ziua,
La incasare, treceti ca ati incasat factura de la clientul A (celui caruia i-ati vandut) si nu de la B (cu care nu aveti nicio legatyura de afaceri); dorinta clientului dvs. (firma A) a fost ca firma B sa achite in numele lui catre dumneavoastra datoria.
Cu riscul de a parea plin de mine (ce-mi place chestia asta!), briciul lui Occam (sau Ockham) este cam asa: daca auziti zgomot de copite ganditi-va la cai si nu la zebre. (cu alte cuvinte nu complicati foarte tare lucrurile pentru ca ele sunt simple)
La incasare, treceti ca ati incasat factura de la clientul A (celui caruia i-ati vandut) si nu de la B (cu care nu aveti nicio legatyura de afaceri); dorinta clientului dvs. (firma A) a fost ca firma B sa achite in numele lui catre dumneavoastra datoria.
Cu riscul de a parea plin de mine (ce-mi place chestia asta!), briciul lui Occam (sau Ockham) este cam asa: daca auziti zgomot de copite ganditi-va la cai si nu la zebre. (cu alte cuvinte nu complicati foarte tare lucrurile pentru ca ele sunt simple)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Eu o vad mai repede ca pe o compensare triunghiulara si ar trebui sa existe un document in baza caruia sa fac aceasta incasare de la un client in numele altui client.
Eu nu o vad asa
Nu mai complicati lucrurile.
Triunghiular era daca aparea si firma C.
Nu mai complicati lucrurile.
Triunghiular era daca aparea si firma C.
sunt 3 firme : clientul A pentru care plateste B (cu care nu am nici o legatura) si eu care incasez banii adica firma C (cum zici tu).
Atunci trebuie facuta o compensare in 3