fonduri phare
fonduri phare
Sunt in mare incurcatura, daca ma poate ajuta cineva ii voi fi vesnic recunoscatoare!!
Am inceput derularea unui program phare care imi finanteaza niste cursuri de calificare a rromilor (cumpar calculatoare, mobilier, angajez lectori, inchiriez masini, sali pt cursuri, etc). Banii de le UE i-am primit, contributia propie am depus-o, mai astept banii de la guvern. Cum inreg.intrarea subventiei? 445=472 si 5124 = 445? Iar pe masura inregistrarii in conturile din clasa 6, fac reluarea la venituri a sumelor respective?
chelt.cu salarii 641 = 421 concomitent cu 472 = 741?
cump mijloc fix 212 = 404, 6811 = 281 cu suma amortizata 472 = 741 ?
chelt de administratie 6xx = 401 472 = 741?, etc
Cum calculez impozitul pe profit? Cheltuielile proiectului sunt deductibile?
M-ar putea cineva ajuta si prin trimiterea unei baze de date a unei societati care a derulat un astfel de proiect. Va multumesc!
Am inceput derularea unui program phare care imi finanteaza niste cursuri de calificare a rromilor (cumpar calculatoare, mobilier, angajez lectori, inchiriez masini, sali pt cursuri, etc). Banii de le UE i-am primit, contributia propie am depus-o, mai astept banii de la guvern. Cum inreg.intrarea subventiei? 445=472 si 5124 = 445? Iar pe masura inregistrarii in conturile din clasa 6, fac reluarea la venituri a sumelor respective?
chelt.cu salarii 641 = 421 concomitent cu 472 = 741?
cump mijloc fix 212 = 404, 6811 = 281 cu suma amortizata 472 = 741 ?
chelt de administratie 6xx = 401 472 = 741?, etc
Cum calculez impozitul pe profit? Cheltuielile proiectului sunt deductibile?
M-ar putea cineva ajuta si prin trimiterea unei baze de date a unei societati care a derulat un astfel de proiect. Va multumesc!
Un punct de vedere-nu am lucrat cu fonduri phare(subventii pentru investitii)
- 445 = 131sau132 cu suma din contract.
- 5124sau 5121 = 445 ,la incasarea banilor.
- 131(132) =7584 -cu valoarea cheltuielilor inregistrate ca amortizare.
- 445 = 131sau132 cu suma din contract.
- 5124sau 5121 = 445 ,la incasarea banilor.
- 131(132) =7584 -cu valoarea cheltuielilor inregistrate ca amortizare.
Ultima oară modificat Lun Iun 30, 2008 12:32 am de către stoicat, modificat 1 dată în total.
Da ,aveti dreptate,am si revenit prin modificare-completare.
1.Dar,din mesajul d-voastra rezulta si cumpararea de mijloace fixe-imobilizari,si din punctul meu de vedere ,articolele contabile mentionate de d-voastra nu erau pt.,,subventii pentru investitii'',ci pentru ,,subventii pt.finantarea cheltuililor''.
2.Din pct.meu de vedere ,art.contabile privind finantare de cheltuieli(subventii pentru venituri)ar fii:
445=472 cu suma din contract
5121(5124) =445 la incasarea banilor
472 = 741 ,cu cheltuielile colectate ,fara 6811.
3.Nu inteleg la ce impozit pe profit va referiti,din operatiunile de mai sus nu rezulta profit.
Numai bine.
1.Dar,din mesajul d-voastra rezulta si cumpararea de mijloace fixe-imobilizari,si din punctul meu de vedere ,articolele contabile mentionate de d-voastra nu erau pt.,,subventii pentru investitii'',ci pentru ,,subventii pt.finantarea cheltuililor''.
2.Din pct.meu de vedere ,art.contabile privind finantare de cheltuieli(subventii pentru venituri)ar fii:
445=472 cu suma din contract
5121(5124) =445 la incasarea banilor
472 = 741 ,cu cheltuielile colectate ,fara 6811.
3.Nu inteleg la ce impozit pe profit va referiti,din operatiunile de mai sus nu rezulta profit.
Numai bine.
Va multumesc pentru raspunsuri, ma refer la impozitul pe profit care-l calculez trimestrial (mai exista chelt care nu privesc proiectul:salarii, amortizare si bineinteles venituri). Cand calculez impozitul consider chelt din proiect deductibile sau ele intra in categoria celor nedeductibile (fiind aferente veniturilor neimpozabile)?
1.Din ce-am mai citit si eu ,retin ca diferentele de curs sunt ale firmei si nu trebuie sa influenteze valoarea proiectului.
deci:
-dif.de curs favorabile=venit impozabil
-dif.de curs nefavorabila=cheltuiala deductibila.
2.Dar in proiect n-aveti precizari referitor la modul de tratare a acestor dif.de curs?
3.Poate intervine cineva,mai in tema ,care a derulat fonduri phare,cu mai multe detalii si sugestii.
Numai bine.
deci:
-dif.de curs favorabile=venit impozabil
-dif.de curs nefavorabila=cheltuiala deductibila.
2.Dar in proiect n-aveti precizari referitor la modul de tratare a acestor dif.de curs?
3.Poate intervine cineva,mai in tema ,care a derulat fonduri phare,cu mai multe detalii si sugestii.
Numai bine.
Problema cea mai mare a mea este ca, pe langa cheltuielile care le fac lunar si pe care le reiau la venituri la sfarsitul lunii, mai cumpar si mijloace fixe (deci valoarea lor este inclusa in ct 472) si nu stiu cum sa fac reluarea acestora la venituri (amortizarea stiu ca e neeligibila). Ma poate ajuta cineva?
S-a mai discutat pe forum.
Subventiile pentru investitii se inregistreaza prin 131 sau 132 dupa caz si nu prin 472.
Pe masura ce acestea se vor amortiza se va trece pe venituri 131/132=7584 o suma egala cu amortizarea acelor mijloace fixe
Subventiile pentru investitii se inregistreaza prin 131 sau 132 dupa caz si nu prin 472.
Pe masura ce acestea se vor amortiza se va trece pe venituri 131/132=7584 o suma egala cu amortizarea acelor mijloace fixe
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.