Import forta se munca din Asia

dumiter

Import forta se munca din Asia

#1 Mesaj de dumiter »

Salutare, un srl vrea sa inceapa activitatea de import forta de munca din Asia pe care o va plasa catre alte firme in Romania, spuneti-mi va rog care ar fi inregistrarile contabile pentru aceasta activitate.
Mulțumesc mult.

chirigiui509

Re: Import forta se munca din Asia

#2 Mesaj de chirigiui509 »

De regulă, aceste tipuri de activități se plasează în zona serviciilor, monografia contabilă fiind specifică ... (simplificat, 4111 = 704 respectiv 5121 = 4111).
Potrivit art.278, alin(2) Cod fiscal, serviciile prestate către persoanele juridice reprezintă operațiuni taxabile întrucât locul de prestare a serviciilor către o persoană impozabilă care acționează ca atare este locul unde respectiva persoană care primește serviciile își are stabilit sediul activității sale economice iar clienții dumneavoastră vor fi angajatori din România.

În opinia mea adevărata problemă pe care o veți avea nu este neapărat legată de modul de înregistrare în contabilitate a veniturilor din servicii.
Este recomandabil să aveți o ședință de analiză și interpretare a activității de recrutare și a fazelor de derulare a acesteia după care să vă modificați/completați/ajustați politicile contabile în contextul noii activități. Evaluați inclusiv codurile CAEN autorizate, locul de desfășurare a activității autorizate (consultați normele metodologice date in interpretarea codurilor CAEN). Aveți în vedere că pentru anumite coduri CAEN aveți nevoie de autorizări speciale și ulterior veți avea obligații suplimentare de raportare.
Luați în calcul durata (minim 6 luni) a procesului de recrutare (diferită de la o țară la alta), faptul că ambasadele și/sau consulatele sunt aglomerate de cereri, impredictibilitatea cu privire la analiza punctuală (pe persoană), clauzele din contractele de furnizare de servicii (cu privire la modalitatea de facturare și de recunoaștere a cheltuielilor, alte prevederi pendinte).
Gândiți-vă la cum veți trata cheltuielile în avans, la procedura refacturării anumitor tipuri de plăți (dacă va fi cazul) dar și tratamentul cheltuielilor care nu generează recrutări (poziții nefinalizate din motive obiective).
Succes!

dumiter

#3 Mesaj de dumiter »

Ca si procedura cum se întâmplă? Persoanele din Asia vor fi angajate pe societatea ce desfășoară activitatea de plasare forta de munca, iar aceasta societate dupa ce va plasa angajatii catre alte firme, va emite facturi de prestări servicii?
Mulțumesc mult.

chirigiui509

#4 Mesaj de chirigiui509 »

Vă recomand să parcurgeți textul Ordonanței 25/2014.

Scrie răspuns