Dividend septembrie și bilanț
Dividend septembrie și bilanț
Buna ziua, am acordat în luna septembrie dividend în avans, este profit, am depus și bilanțul (doar cu valoare din luna septembrie, nu știam atunci ca se mai dorește a se lua dividend și în lunile viitoare). Întrebarea este: acuma se mai dorește a se ridica dividend și în luna octombrie și noiembrie, profit avem, plata se va face prin banca.
1 mai pot acorda dividend?
2 mai depun încă un bilanț?
1 mai pot acorda dividend?
2 mai depun încă un bilanț?
Re: Dividend septembrie și bilanț
Bilanturile interimare se pot depune trimestrial si DUPA depunere se pot plati dividende conform AGA. La ce va referiti atunci cand spuneti "am acordat în luna septembrie dividend în avans"?
In luna septembrie am facut AGA cu dividend afrente anului 2023, apar pe balanta, am depus bilant. Acuma in octombrie si noiembrie se doreste ridicare de dividend aferent anului 2023 avand profit. Este suficient doar alte 2 noi Aga cu repartizarea? Multumesc.
Tu ai facut deja Aga pt.distribuirea dividendelor interimare, despre ce Aga mai vorbesti? Le-ai distribuit si le ridici cand vrei in perioada urmatoare prin banca. Doar daca nu le ridici pe toate pana la sfarsit decembrie, platesti impozitul aferent celor neridicate dar distribuite, pana pe 25 ian.2024.
-
Calfav592 zice ca dividendele distribuite si ridicate in septembrie cam coincid cu profitul inregistrat la 30.09.2023.Dar actionarul/actionarii doresc sa ridice si in octombrie si noiembrie, ca firma este pe profit si in continuare.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Nu au cum sa ridice si in octombrie si in noiembrie din profit 2023, in afara de ce a fost distribuit la dividende la bilantul interimar pt 30.09.2023. Mai poate sa ridice doar dupa depunerea bilantului pt 12.2023 sau daca are sold creditor in contul 1171.
-
buna seara, se pot compensa dividendele pe platit 457 cu avansurile de trezorerie 542? are de ridicat dividende 2022 si 30.09.2023 in valoare de 260000 iar avansuri are in valoare de 350000. Plateste impozitul de 8%
Buna dimineata,va rog sunt intr-o dilema, nota contabila prt.distribirea dividendelor
interimare cont 467 o fac in luna septembrie, la bilantul interimar?
Multumesc!
interimare cont 467 o fac in luna septembrie, la bilantul interimar?
Multumesc!
si eu astept o parere ( raspuns ) la speta asta!furduia399 scrie: ↑Lun Noi 20, 2023 10:18 pm buna seara, se pot compensa dividendele pe platit 457 cu avansurile de trezorerie 542? are de ridicat dividende 2022 si 30.09.2023 in valoare de 260000 iar avansuri are in valoare de 350000. Plateste impozitul de 8%
tot la dividende si aga si bilant intermediar ma refer in continuare.
am bilant interm.la 30.09.2023 , am aga de repartizare cu data de 02.11.2023 , am 30 de zile timp sa raportez bilantul cu situatia de la 30.09 deci il pot raporta pana in data de 01.12.2023 cand se implinesc cele 30 de zile de la data aga!
Corect?
am bilant interm.la 30.09.2023 , am aga de repartizare cu data de 02.11.2023 , am 30 de zile timp sa raportez bilantul cu situatia de la 30.09 deci il pot raporta pana in data de 01.12.2023 cand se implinesc cele 30 de zile de la data aga!
Corect?
Dar, de ce sa astepti 30 zile ca sa il transmiti, ca nu inteleg ?!
daca am timpul de 30 zile de ce sa ma grabesc. au trecut deja 22 de zile
Ai dreptate, de ce te-ai grabi!