Am achizitionat Saga C
case de marcat 2buc marca Datecs DP500 (model nou)
dorim sa le folosim intr-un magazin alimentar (ambele in aceeasi locatie). Casele sunt legate ca printer fiscal la calculatoare legate in retea. Reteaua este formata din 3 calculatoare si un server.
Nu reusim sa le facem functionale. Nu reusim sa editam bonuri fiscale si de aici evident ca nu merge nimic! Va rugam sa ne explicati pasii ca la incepatori. Am folosit meniul de ajutor dar ce ne intereseaza nu ne lamureste
>>> Am vânzări cu amănuntul şi aş dori să aflu cum operez vânzările cu amănuntul înregistrate prin casa de marcat?
R: Prin intermediul ecranului "Iesiri" se pot opera şi vânzările cu amănuntul sau orice vânzare de bunuri sau servicii sau o operaţie asimilată ieşirilor pentru care nu se emite în mod neapărat factură.
Pentru detalii despre modul de introducere a vânzărilor cu amănuntul sau serviciilor încasate cu bon fiscal fără nominalizarea clientului citiţi explicaţiile de aici: Introducerea vânzărilor zilnice la comertul cu amănuntul si Operarea rapida din Iesiri daca se foloseste o casa de marcat.
Daca=i dau op rapida raspunsul este
This program cannot display the webpage
Most likely causes:
You are not connected to the Internet.
The website is encountering problems.
There might be a typing error in the address.
What you can try:
Check your Internet connection. Try visiting another website to make sure you are connected.
Retype the address.
Go back to the previous page.
More information
This problem can be caused by a variety of issues, including:
Internet connectivity has been lost.
The website is temporarily unavailable.
The Domain Name Server (DNS) is not reachable.
The Domain Name Server (DNS) does not have a listing for the website's domain.
Avem mare nevoie de ajutor
Cum putem sa inteleg noi si apoi sa explicam vanzatoarelor care vor utiliza pentru o vanzare rapida programul, cat de anevoioasa este folosirea de catre o casiera a programului. Intrebari la care nu gasim raspunsuri!
Vanzarea cu casa de marcat
E o problema in help la acel topic intr-adevar de aceea nu poate fi afisat.
Iata insa ce trebuie sa faceti:
- creati un client fictiv "Vinzare marfa - bon fiscal"
- adaugati o iesire selectind la tip = "Bon de casa"
- apasati butonul pentru operare rapida
- in ecranul de operare rapida:
..........a. bifati optiunea "Cod bare" la "Selectez articolul dupa"
..........b. Selectati gestiunea implicita, cea a magazinului
..........c. selectati clientul implicit - cel creat la pasul 1 "Vinzare marfa - bon fiscal"
..........d. bifati "Transfer bonurile de casa, intr-o singura iesire" daca doriti sa va cumuleze intr-o singura iesire bonurile
Atentie!!!! Stocurile nu se actualizeaza pina la validarea iesirilor.
Pentru a functiona, trebuie ca in nomenclatorul de articole sa aveti completate codurile de bare.
La scanarea codurilor de bare, cursorul se pozitioneaza pe cimpul corespunzator (sub cantitate).
Cu litera C aveti acces la cimpul cantitate pentru a-l modifica.
Iata insa ce trebuie sa faceti:
- creati un client fictiv "Vinzare marfa - bon fiscal"
- adaugati o iesire selectind la tip = "Bon de casa"
- apasati butonul pentru operare rapida
- in ecranul de operare rapida:
..........a. bifati optiunea "Cod bare" la "Selectez articolul dupa"
..........b. Selectati gestiunea implicita, cea a magazinului
..........c. selectati clientul implicit - cel creat la pasul 1 "Vinzare marfa - bon fiscal"
..........d. bifati "Transfer bonurile de casa, intr-o singura iesire" daca doriti sa va cumuleze intr-o singura iesire bonurile
Atentie!!!! Stocurile nu se actualizeaza pina la validarea iesirilor.
Pentru a functiona, trebuie ca in nomenclatorul de articole sa aveti completate codurile de bare.
La scanarea codurilor de bare, cursorul se pozitioneaza pe cimpul corespunzator (sub cantitate).
Cu litera C aveti acces la cimpul cantitate pentru a-l modifica.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Buna ziua,
am incercat si eu sa fac o proba pentru a implementa vanzarea cu casa de marcat si coduri de bara; am urmat fiecare din pasii explicati de tomac mai sus insa am constatat urmatoarea problema: adaug prima iesire cu bonul 1 si merg apoi in ecranul de operare rapida cu coduri de bare, fac toate selectiile necesare ( in partea de sus a ecranului din dreapta apare bonul, data etc, iar in partea de jos articolul, cantitate, pret etc), cand dau inregistrare bonuri intr-o singura iesire constat ca programul imi genereaza la "iesiri" automat bonul 2 cu produsul vandut de fapt in bonul 1, iar la bonul 1 creat initial de mine in "iesiri" nu apare nimic in partea de jos a ecranului unde ar trebui sa apara gestiune, tip, produs, cant, pret , etc. Poate gresesc eu undeva insa nu reusesc sa-mi dau seama unde e hiba...
am incercat si eu sa fac o proba pentru a implementa vanzarea cu casa de marcat si coduri de bara; am urmat fiecare din pasii explicati de tomac mai sus insa am constatat urmatoarea problema: adaug prima iesire cu bonul 1 si merg apoi in ecranul de operare rapida cu coduri de bare, fac toate selectiile necesare ( in partea de sus a ecranului din dreapta apare bonul, data etc, iar in partea de jos articolul, cantitate, pret etc), cand dau inregistrare bonuri intr-o singura iesire constat ca programul imi genereaza la "iesiri" automat bonul 2 cu produsul vandut de fapt in bonul 1, iar la bonul 1 creat initial de mine in "iesiri" nu apare nimic in partea de jos a ecranului unde ar trebui sa apara gestiune, tip, produs, cant, pret , etc. Poate gresesc eu undeva insa nu reusesc sa-mi dau seama unde e hiba...
in nomenclatorul "Clienti", unde creati clientul fictiv despre care a zis tomac, obligatoriu la analitic treceti 5311, astfel incat la iesiri butonul "incasare" nu va fi activ si nu va face probleme ; daca acceptati si plata cu cardul va recomand de asemenea crearea inca a unui client "Vanzare marfa - bon fiscal card" cu analiticul 5125tomac scrie:- creati un client fictiv "Vinzare marfa - bon fiscal"
Keep Walking!
-
Re: Vanzarea cu casa de marcat
nu stiu daca am ales bine subiectul "vanzare cu casa marcat", dar poate imi raspunde cineva : vanzarea cu amanuntul prin casa de marcat (se introduc manual totalurile) se poate inregistra in saga in 2 moduri? adica
1. creez client 5311 (numerar), client 5121.analitic (incasari cu pos prin banca), client 5328 (tichete masa); problema aici ar fi ca atunci cand listez registrul de casa incasarea de pe 1 z mi-o imparte in baza +tva; pe mine nu ma avantajeaza acest lucru deoarece am un singur registru de casa si 6 case de marcat, deci pe langa faptul ca registru de casa va fi ffff lung, nici nu pot urmari in cazul in care s-a gresit un z, ar insemna sa adun baza +tva, ceea ce ar insemna un volum de munca imens;
2 creez un client 4111.divers, introduc z-urile la iesiri prin acest client divers si fac incasare ori cu 5311, ori cu 5328 (dar se poate face pe loc in iesiri o singura incasare); in acest caz registrul de casa la listare va avea in dreptul unei incasari o singura suma (nu ca la pct.1 baza +tva), e corect asa? nu maresc rulajul 4111? a mai avut cineva un caz asemanator sa ma ajute?
multumesc frumos !
1. creez client 5311 (numerar), client 5121.analitic (incasari cu pos prin banca), client 5328 (tichete masa); problema aici ar fi ca atunci cand listez registrul de casa incasarea de pe 1 z mi-o imparte in baza +tva; pe mine nu ma avantajeaza acest lucru deoarece am un singur registru de casa si 6 case de marcat, deci pe langa faptul ca registru de casa va fi ffff lung, nici nu pot urmari in cazul in care s-a gresit un z, ar insemna sa adun baza +tva, ceea ce ar insemna un volum de munca imens;
2 creez un client 4111.divers, introduc z-urile la iesiri prin acest client divers si fac incasare ori cu 5311, ori cu 5328 (dar se poate face pe loc in iesiri o singura incasare); in acest caz registrul de casa la listare va avea in dreptul unei incasari o singura suma (nu ca la pct.1 baza +tva), e corect asa? nu maresc rulajul 4111? a mai avut cineva un caz asemanator sa ma ajute?
multumesc frumos !