desfacere contract munca

vacaruc

desfacere contract munca

#1 Mesaj de vacaruc »

In cate zile lucratoare trebuie sa depun decizia de incetare a contractului de munca?
Multumesc

bolbai

#2 Mesaj de bolbai »

5 zile de la inchierea acesteia.
Ioana B

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Cu urmatoarea smecherie daca nu te incadrezi in cele 5 zile:
Faci Decizia cu data de astazi dar postdatata. Adica: Azi suntem 28 august 2008, (DECIZIA nr. 103/28.08.2008) si spun ca Decizia intra in vigoare la data de 01.01.2007.
Te incadrezi in termenul celor 5 zile pentru depunerea acestei DECIZII.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

robut

#4 Mesaj de robut »

Buna ziua.
Am o mare problema si as vrea sa ma ajutati cat mai repede daca se poate.
Societatea a fost in litigiu din anul 2004 pana in ian 2009.
Acum am control de la ITM si acestia zic ca figuram in baza lor de date cu un salariat pe care probabil fostul administrator a ,, omis" sa-i desfaca CM, si trebuie sa ma prezint la ei cu o nota explicativa si cu Dispozitia de desfacere a CM.Am urmatoarele intrebari:
-ce trec la motivul desf.CM
-ce art. din Codul Muncii
-cu ce data ?2004?prinde si la mine smecheria din raspunsul lui Paturcai daca tot dau nota explicativa? (Paturcai daca treci pe aici sper sa-ti aduci aminte despre aceasta SC in litigiu despre care am mai discutat - nu am contract cu ei insa vreau sa-i ajut cu tot ce pot pana vor incepe activitatea
cu criza asta ...orice client este binevenit).
Multumesc frumos si imi pare rau ca devin vorbareata inainte de 25 a lunii... :oops:

teodorg133

#5 Mesaj de teodorg133 »

Parerea mea : cu acordul partilor , nu poti, ca banuiesc ca omu' nu si-a facut cerere de demisie...cred ca ar fi mai plauzibil "din motive care nu tin de salariat".. art.65 alin.1....pentru ca ei au inceput un litigiu din 2004 si si-au restrans activitatea , banuiesc....pana in 2009....sau, daca se mai poate
..(!!??) "gasiti" cererea salariatului si faci cu 55 lit b. acordul partilor

iar in leg cu data deciziei, e buna sugestia lui paturcai ( ca intodeauna) mai ales ca faci si o nota explicativa, cu data cat mai curenta de 5 zile inaintea depunerii, dar in continut spui ca inceteaza cu data de .... 2004...

parerea mea !

Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului

"Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.
(2) Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa." (O.U.G. nr. 55/2006) .
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

robut

#6 Mesaj de robut »

Stimati colegi ajutati-ma sa n-o iau ,, razna ".
Este vorba de SC care a fost in litigiu din 2004 pana in ian.2009 si care inca nu si-a reluat activitatea avand acum control de la ITM cu care nu ma inteleg deloc.:
-la judet in baza de date a ITM-ului figuram cu 15 salariati ( multi angajati, pe meserii care nu aveau nici o legatura cu activitatea firmei)
-la ITM-ul din oras pe raza caruia firma isi are sediul, figuram cu un salariat care pe 14.04.2005 este angajat la alta firma .CUM ? cu contract partial de munca? buun...mai departe
-in aprilie 2008 cand au avut control fiscal, exp. contabila care le-a intocmit balanta pe ultimele luni lucrate in 2005 (dupa ce au intrat in litigiu firma a mai lucrat cateva luni avand de rambursat un credit la banca) a luat legatura cu itm-ul jud. si au desfacut si ,,ultimele" doua contracte de munca care mai ramasesera...acum de unde a mai aparut acest contract?
Cei de la ITM vor acum state de plata pana la data de 14.04.2005 cand acel salariat se angajeaza la alta firma si apoi Dispozitia de desfacere a CM.Problema e ca nici nu pot afla luna ultimului stat de plata in ceea ce priveste acea persoana, deoarece toate actele sunt la fostul asociat cu functie ,, f. mare" asa cum mai scriam intr-un topic si care ne-a pus bete-n roate la toate institutiile la care am cerut ajutor .Ce ma sfatuiti sa fac?
sau poate nu ar trebui sa fac nimic decat D de desfacere a CM iar pt. restul D-zeu cu mila......tare ne-am mai saturat de atata rautate....
Orice sfat este binevenit .Multumesc anticipat.

balazse

#7 Mesaj de balazse »

ITM-ul acum se trezeste ca nu are stat de plata din 2005? In mod normal in arhiva lor ar trebui sa fie toate documentele, inclusiv stat de plata.

robut

#8 Mesaj de robut »

Da ar trebui....dar suntem totusi in Romania... si din 2004 au dormit la toate documentele care nu au mai fost depuse:Reg. de evidenta a salariatilor,actualizarea salariului minim pe economie ,Decl.privind comisionul....si suntem buni de plata.Asta e!

Scrie răspuns