inregistrare in contabilitate sume stabilite ca penalitati
inregistrare in contabilitate sume stabilite ca penalitati
Am urmatoarea problema : am primit de la Finante o decizie cu stabilirea unor penalitati ptr plata cu intarziere a contributiilor catre stat. Nu stiu cum sa inregistrez sumele in contabilitate ??? De ex am penalitate la impozitul pe salarii 5 lei, penalitate la CAS angajator 9 lei, etc... Va rog sa ma ajutati
-
Ne-ai spart....!serbanm815 scrie:daca dobanzile sunt pt.obligatii de plata din 2007 ar fi mai corect sa le inregistrezi prin ct.4481 (alte datorii la buget )- pe credit cu dobanzile de plata si pe debit cu ct. 117.4,daca sunt din 2008 ,atunci -6581=4481
Asa este.
Dar asta inseamna ca o vei baga de tot in ceata pe colega noastra.
Da' trebuie sa fie in ceata pentru ca asa va invata....

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
imi cer scuze domnule paturca ca am fost confuza, e adevarat ca nu sunt buna de pedagog,dar am crezut ca cei de pe forum suntem cu totii ,,contabili" ,adica truditori ai evidentelor contabile si vorbim ,,aceeasi limba",
deci intelegem si o explicatie mai ,,stilizata " ca a mea....
de asta evit de multe ori sa dau un raspuns,ca sa nu bag in ceata pe nimeni.
deci intelegem si o explicatie mai ,,stilizata " ca a mea....

Am urmarit cu placere sustinerea ta cu argumente si spuneam - cum spunea odata SeptimiuV - ca sunt unii care chiar despica firul in patru pentru corectitudine. Nu doream sa spun ca este gresit. Oh nu! Ci doream doar sa spun ca ai explicat frumos ca daca acele cheltuieli sunt pentru exercitiul N-1, atunci trebuie sa le "conectam" la rezultatul obtinut in anul N-1.
Cat se poate de corect. Spuneam ca o vei baga in ceata nu pentru ca nu ar intelege ci pentru ca ai atras atentia ca trebuie sa tinem cont de ANUL in care s-a intamplat sa fie penalizarile.
Atat.
In rest succese nebanuite.

Cat se poate de corect. Spuneam ca o vei baga in ceata nu pentru ca nu ar intelege ci pentru ca ai atras atentia ca trebuie sa tinem cont de ANUL in care s-a intamplat sa fie penalizarile.
Atat.
In rest succese nebanuite.

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
decizie de impunere
buna ziua,
va rog sa ma lamuriti si pe mine cum inregistrez in contabilitate sumele din decizia de impunere in urma controlului:
- impozit pe profit an 2007 6064
- maj de intarziere 2787
- tva an 2007 1701
- maj de intarziere an 1367
va multumesc
va rog sa ma lamuriti si pe mine cum inregistrez in contabilitate sumele din decizia de impunere in urma controlului:
- impozit pe profit an 2007 6064
- maj de intarziere 2787
- tva an 2007 1701
- maj de intarziere an 1367
va multumesc