mijloc fix!!
-
mijloc fix!!
As dori sa stiu in ce cont contabil trec achizitionarea unui modul gonflabil(pt distractia copiilor).Multumesc anticipat!!!
Mereu invat cate ceva de la altii !!!
-
as zice ca nu!!!
E un gonflabil pt a se juca copiii. E cu taxare pe ora, deci aduce venituri, nu?
Re: as zice ca nu!!!
Daca nu ai mentionat ca face obiectul unei surse de venit atunci SeptimiuV are dreptate. De altfel depinde de valoare acelui "modul", poate intra la obiect de inventar sau mijloc fix, dupa parerea mea.vasileniucm194 scrie:As dori sa stiu in ce cont contabil trec achizitionarea unui modul gonflabil(pt distractia copiilor).Multumesc anticipat!!!
.....
E un gonflabil pt a se juca copiii. E cu taxare pe ora, deci aduce venituri, nu?
Eu nu sunt de acord cu acest lucru, deaorece in codul fiscal scrie:herganiec scrie:daca are durata de functionare mai mare de un an, il poti trece linistit la mijloace fixe chiar daca val. e sub 1800 ron.
precum siCODUL FISCAL AL ROMANIEI TITLUL I
Dispoziţii generale
CAPITOLUL III
Definiţii
Definiţii ale termenilor comuni
16. mijloc fix - orice imobilizare corporală, care este deţinută pentru a fi utilizată în producţia sau livrarea de bunuri sau în prestarea de servicii, pentru a fi închiriată terţilor sau în scopuri administrative, dacă are o durată normală de utilizare mai mare de un an şi o valoare mai mare decât limita stabilită prin hotărâre a Guvernului;
CODUL FISCAL AL ROMANIEI TITLUL I
Dispoziţii generale
CAPITOLUL II
Calculul profitului impozabil
Amortizarea fiscală
Art. 24. - (1) Cheltuielile aferente achiziţionării, producerii, construirii, asamblării, instalării sau îmbunătăţirii mijloacelor fixe amortizabile se recuperează din punct de vedere fiscal prin deducerea amortizării potrivit prevederilor prezentului articol.
(2) Mijlocul fix amortizabil este orice imobilizare corporală care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este deţinut şi utilizat în producţia, livrarea de bunuri sau în prestarea de servicii pentru a fi închiriat terţilor sau în scopuri administrative;
b) are o valoare de intrare mai mare decât limita stabilită prin hotărâre a Guvernului;
c) are o durată normală de utilizare mai mare de un an.
cu gonflabiulul
corect interpretat articolul din lege este:
mijloc fix = valaore peste 1800 + valaore de folosinta peste un anu,
nu le separati nicodata
chiar daca are valoarea de folosinta mai mare de un an, daca este mai mic de 1800 este obiect de invnetar si viceversa.
o zi buna
mijloc fix = valaore peste 1800 + valaore de folosinta peste un anu,
nu le separati nicodata
chiar daca are valoarea de folosinta mai mare de un an, daca este mai mic de 1800 este obiect de invnetar si viceversa.
o zi buna