Extras de cont

Ce crezi ca ar trebui introdus sau modificat la programe?
Încuiat
eugen01

Extras de cont

#1 Mesaj de eugen01 »

ehmmm...se pare ca a inceput sarabanda ..extraselor de cont pt confirmari de solduri.Formularul emis din SAGA e foarte util.dar (!) am constatat cateva...lacune (mici de altfel) :
1.In partea stanga sus, nr inregistrare (OK!) dar...la data nu tipareste, data emiterii , adica daca scot un extras pt data de 30.09.08 astazi 21.10.08. apare data de 30.09.08...adica hmmm...ar face cam inutil textul de instiintare.
2.Daca s-ar putea , sub numele debitorului sa apara in afara de nume , si o parte din datele de identificare (cui, j , oras)..un fel de minimum de date
3.La sfarsitul paragrafului, in care este anuntata suma, nu apare moneda lei/RON ...
4.In tabel, la coloana explicatii, ar fi bine sa se preia continutul facturii, adica denumirea produselor/serviciilor/marfurilor..etc....fara amanunte precum pretz cantitate etc..

ehmmm...evident se pot completa si cu ..pix-ul , cu pasta corectoare (pt data inregistrarii)...dar...eu cred ca se afecteaza estetica...

altfel, lucrurile mici ne fac mai frumoasa existentza... :oops:

herganiec

#2 Mesaj de herganiec »

ar fi binevenite si maruntisurile astea, intr-adevar.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Subscriu!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

1.Programul preia data de final al intervalului ales. Pentru a va scoate corect extrasele pentru 30.09.2008, de exemplu, alegeti la perioada 01.10.2008-01.10.2008. E logic sa scoateti extrasele la minim o zi dupa ziua la care doriti extragerea datelor.

2-3.Poate că ar fi util. modelul standard nu solicită astfel de informații dar nici nu le interzice

4.Nu acesta este rolul extrasului de cont, de a reaminti ce s-a livrat cu acele facturi. Nu au sens astfel de informatii.

SAGA respecta formatul standard dat prin OMFP 1850/2004.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

eugen01

#5 Mesaj de eugen01 »

Imi place extrasul de cont din SAGA, pt simplul fapt ca reiese ff clar cine e debitor si cine e creditor.De acord cu rubrica explicatii, in fond contabiliceste vorbind , nu ne interseaza decat nr.Factura. data suma..,,m-am "legat" de aceasta rubrica...doar din motive de estetica.
cat despre pct-ul 1...ehmmm...o fi logic!Dar concret, am primit astazi un extras de cont de la un tertz pt data de 30.09.08 pt soldul de 0.00lei....partea haioasa e ca eu am 0.00 (ca si debitor!) dar...eu fiind creditor el figureaza cu un debit la mine..!!In fine ...eu ma refer la data care apare in coltul din dreapta sus dupa nr de inregistrare, altfel e logic sa preia data de sfarsit de interval in paragraful de instiintzare!!..concret..cum sa inregistrez un extras de cont in data de 21.10.08 din moment ce SAGA il "inregistreaza" in data de 30.09.08..adica cu aproape o luna mai devreme???si ca sa evit completarea unei note explicative?!!
altfel, in parte de jos stanga, "footer"-ul paginii apare data tiparirii...

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Extrasul de cont nu se contabilizează! Nu acesta este rolul lui. Extrasele de cont se trimit doar clienților nu furnizorilor. Foarte mulți fac această confuzie. Este obligația celui ce furnizează bunuri sau servicii să trimită clienților săi extrase de cont.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

eugen01

#7 Mesaj de eugen01 »

Merci pt raspunsuri Tomac.Si Merci si "artileriei grele" / "cavaleriei" forum-ului pt ..atentie ... :)

Încuiat