productie
productie
am o firma agricola cu vaci pt.lapte dar care isi produce o parte din furaje,problema mea este ca nu stiu ce pasi sa urmez atunci cind inreg.de exemplu obtinerea unui furaj din productie proprie sa apara corect si pe 3026 si in 711 nu pot accesa manualul de utilizare si nu stiu de ce .am incercat sa intru pe productie am inreg.de exemplu cant.de siloz obtinuta dar in inreg.contabile mi-o trece si pe ch.toata cantitatea,daca intru pe op.speciale imi scade din 6026 iar pe 711 nu apare cum trebuie sa procedez nu ma descurc nicicum.
Ceea ce obtineti din productie proprie inregistrati in 345, iar de aici faceti transfer la furaje sau vindeti dupa caz, in functie de destinatie.
Pentru a va functiona helpul, redescarcati si reinstalati, ca si cum ati actualiza, versiunea completa a programului, cea de pe prima pagina a siteului (fara a va loga in contul de utilizator - fisierul SetupC.exe)
Pentru a va functiona helpul, redescarcati si reinstalati, ca si cum ati actualiza, versiunea completa a programului, cea de pe prima pagina a siteului (fara a va loga in contul de utilizator - fisierul SetupC.exe)
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
productie
Merci Tomac de raspuns dar eu vreau sa stiu pasii de urmat in program.Daca intru pe productie mi se genereaza si consumul ,iar daca intru pe alte operatii-operatii speciale acolo se genereaza nota 3026=3026cu semnul -.Intr-adevar corect este sa inreg.furajul pe 345 si apoi pe 3026 dar nu stiu cum sa procedez in program toate inreg.sa le fac in articole contabile?Oricum mie trebuie sa-mi apara si in stocuri cantitatea de furaj ca doar o dau in consum lunar si nu toata o singura data.Rog pe cine lucreaza cu productie sa-mi spuna pasii de urmat.Problema cu manualul de utilizare o voi rezolva cu ajutorul cuiva care se pricepe mai bine la programe nu vreau sa fac ceva .
Pentru asta trebuie să aveți în Fișiere - Articole, 2 articole cu denumirea ușpr schimbată unul față de celălalt și cu tipuri diferite: unul cu tip produse finite și unul cu tip = furaje.
Să presupunem că obțineți din producție proprie furaje ce le numiți "Furaje ovăz". În Fișiere - Articole creați 2 articole:
- Furaje ovăz PF - cu tip = produse finite
- Furaje ovăz MC - cu tip = furaje
Intrați la Operații - Producție si faceți un bon de predare pentru Furaje ovăz PF fără a completa partea de consumuri din ecranul "Producție". De altfel acesta se completează automat doar dacă pentru produsul finit s-a definit, în prealabil, o rețetă.
După validarea bonului (ce va genera articol contabil 345=711) , intrați la Operații - Transferuri și transferați din codul produslui Furaje ovăz PF în cel numit Furaje ovăz MC și validați transferul (în contabilitate se va genera articol contabil 3026=345).
Acum puteți face un bon de consum pentru acele furaje în Operații - Bonuri de consum.
Să presupunem că obțineți din producție proprie furaje ce le numiți "Furaje ovăz". În Fișiere - Articole creați 2 articole:
- Furaje ovăz PF - cu tip = produse finite
- Furaje ovăz MC - cu tip = furaje
Intrați la Operații - Producție si faceți un bon de predare pentru Furaje ovăz PF fără a completa partea de consumuri din ecranul "Producție". De altfel acesta se completează automat doar dacă pentru produsul finit s-a definit, în prealabil, o rețetă.
După validarea bonului (ce va genera articol contabil 345=711) , intrați la Operații - Transferuri și transferați din codul produslui Furaje ovăz PF în cel numit Furaje ovăz MC și validați transferul (în contabilitate se va genera articol contabil 3026=345).
Acum puteți face un bon de consum pentru acele furaje în Operații - Bonuri de consum.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
productie
Merci Tomac a functionat se vede ca te pricepi foarte bine la program cred ca esti "asociat"la SAGA
Poate ca si faptul ca nu imi merge manualul de utilizare nu ma descurc , o sa rezolv si problema asta.Nu imi merge de cind am cumparat programul si m-am gindit ca poate de aceea nu pot accesa oricum atunci cind apar modoificari acestea apar explicit.Inca o data iti multumesc.

-
ma puteti ajuta si pe mine? sunt noua in domeniu si as vrea sa invat cel putin sa fac inregistrari cat de cat bune pentru contabilitatea primara.
cum inregistrez productia la o firma care produce cherestea fag
trebuie sa fac reteta?
daca da ce trebuie sa contina reteta? bustean si atat?
Va multumesc si va rog nu ma certati prea rau
cum inregistrez productia la o firma care produce cherestea fag
trebuie sa fac reteta?
daca da ce trebuie sa contina reteta? bustean si atat?
Va multumesc si va rog nu ma certati prea rau
- teodorg133
Gasesti informatii aici; http://www.sumal.forestier.ro/
Si un tutorial atasat; Apasa aici pentru a vizualiza fisierele atasate
Si un tutorial atasat; Apasa aici pentru a vizualiza fisierele atasate
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
-
buna
de putina vreme lucrez la o firma care face produse din plastic. pana acum nu m-am luminat cum sa inregistrez stocurile si productia.
materiile prime le luam de la furnizori, apoi fabricam produse finite pe care le vindem. pana acum evidenta produselor a fost tinuta in excel sub forma unui tabel cu den produsului, cantitate produsa (intrari), cantitate vanduta (iesiri) si stoc final. la finalul fiecarei luni se facea un alt tabel cu stoc final pe luna respectiva. preturile de vanzare difera de la un produs la altul, acelasi produs se vinde cu preturi diferite la clienti diferiti si il am in euro. bonurile de consum, de predare si nir-urile s-au facut de mana pe tipizate.
acum nu stiu de unde sa incep sa pot sa le inregistrez in program, si sa tin evidenta acolo.
daca ma poate ajuta careva...ms mult
de putina vreme lucrez la o firma care face produse din plastic. pana acum nu m-am luminat cum sa inregistrez stocurile si productia.
materiile prime le luam de la furnizori, apoi fabricam produse finite pe care le vindem. pana acum evidenta produselor a fost tinuta in excel sub forma unui tabel cu den produsului, cantitate produsa (intrari), cantitate vanduta (iesiri) si stoc final. la finalul fiecarei luni se facea un alt tabel cu stoc final pe luna respectiva. preturile de vanzare difera de la un produs la altul, acelasi produs se vinde cu preturi diferite la clienti diferiti si il am in euro. bonurile de consum, de predare si nir-urile s-au facut de mana pe tipizate.
acum nu stiu de unde sa incep sa pot sa le inregistrez in program, si sa tin evidenta acolo.
daca ma poate ajuta careva...ms mult
intre ceea ce stii si ceea ce nu stii este ceea ce presupui