eroare descarcare gestiune
eroare descarcare gestiune
la o gestiune cantitativ valorica, la cateva articole dintr-o factura descarcarea se face de doua ori, rezultand stoc negativ. problema apare si in situatii/fise articole, cu precizarea ca la rubrica 'explicatie' nu scrie nimic, desi scaderea apare ca efectuata. am folosit 'reparare baze de date', am reinstalat ultima versiune 331, am devalidat si revalidat factura, am sters-o si am introdus-o din nou si tot degeaba. a mai patit cineva asa ceva ?
O astfel de problemă poate apărea dacă în momentul validării s-a întâmplat ceva: o cădere de tensiune, o problemă a rețelei dacă se lucrează în rețea, o ieșire forțată.
Pentru a rezolva încercați așa:
- devalidați ieșirea respectivă
- faceți o reglare de descărcare la Operații - Alte operații cu stocuri - Reglări descărcare
- intrați la Administrare-Întreținere BD
- faceți o salvare
- selectați pagina Verificări date, în același ecran
- apăsați butoanele "Verificare articole - Mișcări stocuri", "Verificare Gestiuni-Mișcări stocuri" și "Verificare ID-uri"
Atenție! Aceste operații - Reglarea de descărcare și verificările de date sunt operații ce durează destul de mult dacă aveți multe mișcări sau multe articole de aceea se recomadă să faceți aceste operații doar atunci cînd puteți întrerupe lucrul pentru o perioadă mai mare de timp.
Reintrați la Operații - Ieșiri și revalidați acea ieșire. Verificați Fișa articolului.
Pentru a rezolva încercați așa:
- devalidați ieșirea respectivă
- faceți o reglare de descărcare la Operații - Alte operații cu stocuri - Reglări descărcare
- intrați la Administrare-Întreținere BD
- faceți o salvare
- selectați pagina Verificări date, în același ecran
- apăsați butoanele "Verificare articole - Mișcări stocuri", "Verificare Gestiuni-Mișcări stocuri" și "Verificare ID-uri"
Atenție! Aceste operații - Reglarea de descărcare și verificările de date sunt operații ce durează destul de mult dacă aveți multe mișcări sau multe articole de aceea se recomadă să faceți aceste operații doar atunci cînd puteți întrerupe lucrul pentru o perioadă mai mare de timp.
Reintrați la Operații - Ieșiri și revalidați acea ieșire. Verificați Fișa articolului.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.