cine depune actele la constanta sa ma poata ajuta si pe mine...am fost si eu pentru prima data astazi la constanta sa depun declaratiile ca am primit ieri o firma si a fost pe ultima suta de metri...am dus doar itm-ul si statul de plata am uitat sa iau la mine cas-ul...pot sa il duc lun viitoare si pt luna asta sau tre sa ma duc maine?si la somaj nu l-am luat ca am zis ca il trimit pe mail dar nu merge..din ce cauza???adresa pe care o am pt somaj e urmatoarea:[email protected] e buna???ca mieimi spune ca nu exista????
Depunerea lunara a declaratiilor este obligatorie.
Legea pensiilor 19/2000 (actualizata)
Art. 6. - (1) Persoanele juridice sau fizice la care isi desfasoara activitatea asiguratii prevazuti la art. 5 alin. (1) pct. I si II, denumite in continuare angajatori.... sunt obligate sa depuna in fiecare luna, la termenul stabilit de CNPAS, declaratia privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor sociale de stat.
(11) Declaratia privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor sociale de stat constituie titlu de creanta si devine titlu executoriu la data la care creanta bugetara este scadenta conform legii.
Art. 148. - Constituie contraventie urmatoarele fapte, daca nu sunt savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa constituie infractiuni:
a) nedepunerea la termen a declaratiei prevazute la art. 6 alin. (1);
Art. 149. - Contraventiile prevazute la art. 148 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
b) cele prevazute la lit. a), d), e), h), j), k) si l), cu amenda de la 1.500 lei la 5.000 lei;
La somaj se depune o cerere la Registratura in care mentionezi adresa de e-mail de pe care vei transmite declaratiile lunare pentru firma X.
Primesti un nr. de inregistrare (pe copia cererii tale) iat atunci cand transmiti e-mail-ul specifici acest nr. in mesajul tau, impreuna cu numele firmei si luna si anul declaratiei pe care o transmiti.