Liste inventar

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
mandeala464

Liste inventar

#1 Mesaj de mandeala464 »

Referitor la listele de inventar , imi apar in liste pozitii care nu contin decat denumirea materialului ( fara pret , cantitate , etc )
Va rog daca ati putea sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac sa nu imi mai para aceste pozitii in liste .

Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde

paidolat181

#2 Mesaj de paidolat181 »

Aceste pozitii contin denumirile produselor, materialelor sau altor categorii de stocuri la carea ai avut miscare (rulaj) in cursul activitatii dar care la data inventarierii nu erau pe stoc.
Se pot elimina prin apasarea pe butonul de anulare a liniilor nule carea are ca imagine un 0 taiat.
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.

bujore

#3 Mesaj de bujore »

Am mare nevoie de ajutor... :roll:
Nu reusesc sa folosesc inventarierea din alte operatii cu stocuri.Tin gestiunile cantitativ-valoric cu descarcare manuala,dar in acele liste nu imi apare nimic iar din instructiunile programului nu am reusit sa "ma luminez".
Cred ca imi scapa ceva si nu stiu cum sa procedez.Listele acelea raman in continuare goale si nu stiu cum le pot utiliza..
Va rog explicati-mi si mie,cei ce deja folositi aceste liste...multumesc anticipat.

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Exemplu, cumpersi 500 buc alte materiale consumabile pe care le pui pe 3028, si le ti intr-o gestiune "alte materiale". De exemplu dai in consum 300 buc, mergi la bon de consum si creezi bonul (si il si validezi). Merig la inventariere, apesi pe adaugare, selectezi gestiunea, salvezi si o sa-ti apara lista materialelor din stoc. Daca iti apar materiale cu stoc zero, este un buton zero taiat pe care daca apesi acele materiale cu stoc zero o sa dispara.
As avea o intrebare. Cum faci descarcarea manual daca ti evidenta cantitativ valorica?

olteanz

#5 Mesaj de olteanz »

Cum va descurcati la inventarierea ob. de inventar in folosinta?
Daca s-a mai discutat aceasta problema imi cer scuze ca nu am cautat suficient.
Multumesc
1+1=3

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Eu am deschis o gestiune separat obiecte de inventar, dar daca doresti sa vezi ce ai in folosinta la obiecte de inventar atunci mergi la "situatii-listari" -> "situatie obiecte de inventar" -> la tip situatie alegi in folosinta si introduci perioada de la infiintarea societatii si poti lista situatia.

paidolat181

#7 Mesaj de paidolat181 »

balazse scrie:As avea o intrebare. Cum faci descarcarea manual daca ti evidenta cantitativ valorica?
Prin selectarea butonului de descracare manuala din CONFIGURARE SOCIETATATI - informatii generale
Ai acolo cel 3 optiuni uzuale:
FIFO
LIFO
CMP
precum si DESCARCARE MANUALA
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.

paturcai

#8 Mesaj de paturcai »

:D
Descarcarea manuala a lasat la mana noastra a tuturora dar poate mai ales la a celor cu experienta (a celor mai şireţi).
Intr-adevar se poate face descarcare manuala dar fara sa am si evidenta cantitativ valorica. Care ar mai fi logica? (Ar fi daca se citeste printre randuri la cele spuse de mine in fraza de deasupra).

Modalitate de descarcare manuala pentru o gestiune engros la pret fara TVA:

1. Sold initial = 100 lei
2. Intrari = 10 lei
3(1+2-4). Iesiri = ZZ (costul marfii, cont 607)
4. Sold final = 50 lei (soldul final imi este dat de catre cel care tine evidenta cantitativ valorica)
Dl. BalazsE a intuit corect!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

bujore

#9 Mesaj de bujore »

Multumesc "balazse"... 8) .Mi-ai fost de mare ajutor,m-ai scos din ceata...Anul trecut in preajma inventarierilor am incercat sa vad cum functioneaza acele liste dar nu m-am lamurit si am procedat cum procedam obisnuit,fara sa le utilizez...Multumesc inca o data..

csedoa

#10 Mesaj de csedoa »

Cum se pot genera listele de inventar la o "gestiune la pret de vanzare " :roll: adica in liste sa apara pretul de vanzare nu cel de achizitie ?
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius

septimiuv

#11 Mesaj de septimiuv »

nu se poate

apetrem

#12 Mesaj de apetrem »

Deocamdata nu se poate, avem insa promisiunea ca se are in vedere.
Pentru vanzatorii din magazinele cu amanuntul este vital.
Ei nu stiu alta notiune decat pretul de vanzare cu amantul.

paidolat181

#13 Mesaj de paidolat181 »

in mod normal, la o gestiune de vanzare cu amanuntul evidenta se tine global valoric (deobicei) situatie in care doar inventarierea faptica poate determina cantitate si sortimentele existente in stoc la un moment dat. Din program nu poti stabili miscarea prodiselor decat daca operezi fiecare iesire separat si nu pe baza raportului fiscal zilnic.

danilevicis

#14 Mesaj de danilevicis »

Operator/operand type mismatch
si ma scoate din program
Asta mi se intampla cand, dupa ce am obtinut listele din ecranul inventariere, doresc sa filtrez pe tipul materii prime sau alt tip.
de unde aceasta eroare?
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

danilevicis

#15 Mesaj de danilevicis »

Listele de invetariere se intocmesc doar pt bunuri de natura celor stocate, sau se fac si pt casa si banca in lei, mijloce fixe, etc. cred ca este exagerat, nu?
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic

Scrie răspuns