Ordonantari
Ordonantari
Introduc factura .... generez propunerea si angajamentul care sint corecte, dar generez ordonantarea aceasta imi apare cu disponibil inaintea platii cu... aceeasi suma ca suma de plata si disponibil dupa zero... Unde gresesc ?? Multumesc !!
-
asa si este corect.
daca nu aveti decat acel angajament inregistrat, nu poate sa apara alta suma, decat cea angajata!
In situatia angajamentelor apar sumele angajate si disponibilul de angajat ca diferenta intre bugetul aprobat si sumele angajate.
La ordonantare ramane disponibil doar daca totalul angajamentelor este mai mare decat platile ordonantate si efectuate, adica daca am angajat o cheltuiala din care nu am facut decat plati partiale.
daca nu aveti decat acel angajament inregistrat, nu poate sa apara alta suma, decat cea angajata!
In situatia angajamentelor apar sumele angajate si disponibilul de angajat ca diferenta intre bugetul aprobat si sumele angajate.
La ordonantare ramane disponibil doar daca totalul angajamentelor este mai mare decat platile ordonantate si efectuate, adica daca am angajat o cheltuiala din care nu am facut decat plati partiale.
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.
Ex. Art. 20.01.30
Buget 10.000 ..pe trim. 2500, 2500, 2500, 2500
Angajament: 1.000 , listez angajamentul care este OK.
Propunere angajarea unei ch. .. listez propunere care este ok. (Credite bugetare aprobate = 10.000 - Credite bugetare angajate = 5.000 - Disponibil de credit ce poate fi angajat = 5.000 - Suma angajata = 1.000 - Disponibil ramas de angajat = 4.000 ... totul este OK
Cand generez ordonantarea :Disponibil inainte de efectuarea platii = 1.000 .., Suma de plata 1.000 , Disponibil dupa efectuarea platii = 0 (zero).. dar eu mai am 4.000 in realitate.
Buget 10.000 ..pe trim. 2500, 2500, 2500, 2500
Angajament: 1.000 , listez angajamentul care este OK.
Propunere angajarea unei ch. .. listez propunere care este ok. (Credite bugetare aprobate = 10.000 - Credite bugetare angajate = 5.000 - Disponibil de credit ce poate fi angajat = 5.000 - Suma angajata = 1.000 - Disponibil ramas de angajat = 4.000 ... totul este OK
Cand generez ordonantarea :Disponibil inainte de efectuarea platii = 1.000 .., Suma de plata 1.000 , Disponibil dupa efectuarea platii = 0 (zero).. dar eu mai am 4.000 in realitate.
Pai daca tu ai angajament de 1000 lei, atat iti apare pe ordonantare, nu tot bugetul aprobat. Daca din cei 1000 lei ai achita doar 700 lei, sa zicem, ti-ar apare in col. 3 restul de 300 lei.
Ideea este ca ordonantarea nu are treaba cu bugetul aprobat, ci doar cu angajamentul inregistrat la articolul respectiv.
Daca ai fi avut angajamente bugetare de 5000 lei, ti-ar fi aparut la col. 3 din ordonantare restul de 4000 lei.
Ideea este ca ordonantarea nu are treaba cu bugetul aprobat, ci doar cu angajamentul inregistrat la articolul respectiv.
Daca ai fi avut angajamente bugetare de 5000 lei, ti-ar fi aparut la col. 3 din ordonantare restul de 4000 lei.
-
Da-le angajamentul, acesta reflecta disponibilulmocanui scrie:La trezorerie imi cere ordonantarea cu disponibilul pe care-l mai am la capitolul respectiv.. asa ca fac ordonantarile in alt program...
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.
ordonantari
Propunerea de angajare a unei cheltuieli, reflecta disponibilul. Intr-adevar trezoreriile ne cer hartii asa cum cred salariatii de acolo, care probabil nu au lucrat practic cu asa ceva.... Vine auditul si ne spune ca trebuie facut intr-un fel, curtea de conturi in alt fel, trezoreria in alt fel....Bataie de joc....
-
s-au efectuat unele modificari la imprimatele de angajamente bugetare conform ORDINULUI nr. 547 din 20 martie 2009 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor instituţiilor publice, precum şi organizarea, evidenţa şi raportarea angajamentelor bugetare şi legale, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.792/2002.
*** Anexa nr. 1 Propunere de angajare a unei cheltuieli este modificata si transformata in 2 anexe.
*** respectiv conturile mentionate (inscrise) atat in formularul de propunerea de angajare cat si in cel de ordonantare s-au schimbat.
*** Anexa nr. 1 Propunere de angajare a unei cheltuieli este modificata si transformata in 2 anexe.
*** respectiv conturile mentionate (inscrise) atat in formularul de propunerea de angajare cat si in cel de ordonantare s-au schimbat.