inregistrare ordin compensare
inregistrare ordin compensare
Cine imi spune cum fac inregistrarea contabila ptr operatiunea de compensare a datoriilor ( prin ordin de compensare ) intre 2 societati ???
Prin intermediul ct 473 astfel:473=411 respectiv 401=473 prin folosirea analiticelor respective.Pentru descarcarea facturilor in cauza se merge in fisiere Situatie furnizori respectiv Situatie clienti,se acceseaza situatia facturilor la furnizorul sau clientul in cauza dupa care se merge pe Reglari avansuri.Studiati si manualul de utilizare ca va ajuta.
Personal o fac prin BANCA IN LEI. Imi aleg o zi nelucratoare (de regula duminica) si acolo imi trec la numar document PVC23665985987 pentru suma de stins la client (5121=4111) si imediat sub aceasta inregistrare pun acelasi PVC23665985987 si pentru partea aferenta stingerii sumei ca furnizor (401=5121). Soldul zilei va fi zero.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
compensare
buna ziua,
de ce sa faci prin banca daca legea permite sa compensezi? adica sa stingi obligatiile fara sa creezi rulaje pe alte conturi, consider ca prin banca se denatureaza esenta operatiunii chiar daca e in zi nelucratoare.
mi s-a parut mai viabil prin deconturi pe cont din clasa 8
de ce sa faci prin banca daca legea permite sa compensezi? adica sa stingi obligatiile fara sa creezi rulaje pe alte conturi, consider ca prin banca se denatureaza esenta operatiunii chiar daca e in zi nelucratoare.
mi s-a parut mai viabil prin deconturi pe cont din clasa 8