bo si cec primitede la clienti

bindead410

#1 Mesaj de bindead410 »

Am o firma care primeste de la clienti BO si CEC pe care apoi le gireaza catre furnizori cum fac inregistrarea lor ca am mare bataie de cap :?: :!:

bogeanua

#2 Mesaj de bogeanua »

In "Articole contabile" faceti inregistrarile 5113=411 si 401=5113 urmand ca in "Situatie furnizori" respectiv "Situatie clienti" sa faceti reglare avansuri pe fiecare furnizor si client .Dupa aceste operatiuni trebuie sa mergeti la "Intrari" si "Iesiri" si sa devalidati respectiv validati fiecare factura ce a constituit obiectul reglarii.
Eu asa procedez si daca exista o alta solutie o astept si eu.

balazse

#3 Mesaj de balazse »

De ce ar trebui devalidat, respectiv validat fiecare factura?

bogeanua

#4 Mesaj de bogeanua »

Pentru ca uneori la "Intrari" respectiv "Iesiri" nu imi apare zero sau dif neachitata in coloana "NEACHITAT" si prin aceasta mi-ar denatura situatiile la furnizori si clienti.Asa lucrez eu.Poate ca eu fac o greseala de operare si nu stiu care este aceea.Am citit in manual ca se poate folosi butonul "Verificare" dar eu,sincer,l-am evitat.

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Eu as vedea-o ca pe o operatiune prin Banca intr-o zi nelucratoare.
In momentul girarii CEC-ului/BO-ului fac o copie pe care o pun la Extrasul din ziua respectiva.
Admitem ca am urmatoarea situatie:
GIGI srl - clientul meu - imi da un BO/CEC pe care-l dau mai departe catre furnizorul BIBI srl.
Suma de pe bilet este 100 lei
Inregistrez (BO/CEC in ziua in care il girez in banca ca si cum as primit cv de 100 lei) incasarea:
5121.XXXXX = 4111.GIGI si aleg pe butonul FACTURI factura care se inchide cu 100 lei
Imediat fac urmatoarea inregistrare:
401.BIBI = 5121.XXXXX pentru 100 lei si aleg factura care va inchide suma de 100 lei.
Asa procedez si cu Procesele verbale de compansare.
Soldul zilei va fi ZERO.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

bogeanua

#6 Mesaj de bogeanua »

A mai fost data aceasta solutie dar am considerat ca se majoreaza artificial rulajele ct 5121.Sigur ca prin aceasta metoda se elimina o parte din operatiile enuntate de mine.Este totusi o solutie.Multumim.

balazse

#7 Mesaj de balazse »

bogeanua scrie:Pentru ca uneori la "Intrari" respectiv "Iesiri" nu imi apare zero sau dif neachitata in coloana "NEACHITAT" si prin aceasta mi-ar denatura situatiile la furnizori si clienti.
Daca folosesti "verificare", precum "reglare avansuri/stornari" rezolvi foarte usor problema fara a devalida, respectiv valida facturile.

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Folositi ecranele de CEC/BO pentru astfel de operatiuni.
In contabilitate se inregistreaza astfel:
La primirea BO/CEC
413=4111

Girarea catre un furnizor
401=413
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

bindead410

#9 Mesaj de bindead410 »

eu asa fac lucrez acum cu 413 si am vrut sa -mi confirm daca aceata este corect multumesc

tomac

#10 Mesaj de tomac »

Pentru puțin. Totuși pentru a stinge corect facturile folosiți ecranul specializat pentru culegerea CEC/BO. Procedura de utilizare am postat-o pe forum şi poate fi găsită.

mozaf

#11 Mesaj de mozaf »

tomac scrie:Folositi ecranele de CEC/BO pentru astfel de operatiuni.
In contabilitate se inregistreaza astfel:
La primirea BO/CEC
413=4111

Girarea catre un furnizor
401=413
da..le-am folosit :
am emis un cec ptr.un furnizor
401=403
l-am validat
am intrat la cecuri si l-am inregistrat cu 401=403
apoi cind s-a platit prin banca am facut 403 = 5121
toate bune dar..nu stiu de ce la bo/ce imi apare rosu
ce nu am facut bine?

tomac

#12 Mesaj de tomac »

Operațiunile de emitere CEC/BO, încasarea acestora și/sau girarea lor se operează doar în ecranul dedicat CEC/BO. La fel pentru CEC/BO primite de la clienți. Nu e nevoie să folosiți ecranul de articole contabile sau cel de bancă.

mozaf

#13 Mesaj de mozaf »

tomac scrie:Operațiunile de emitere CEC/BO, încasarea acestora și/sau girarea lor se operează doar în ecranul dedicat CEC/BO. La fel pentru CEC/BO primite de la clienți. Nu e nevoie să folosiți ecranul de articole contabile sau cel de bancă.
multumesc pentru promtitudine

ciobanum147

Re: bo si cec primitede la clienti

#14 Mesaj de ciobanum147 »

bindead410 scrie:eu asa fac lucrez acum cu 413 si am vrut sa -mi confirm daca aceata este corect multumesc

Vin si eu cu o intrebare, am control la garda si m-au intrebat cum am stins creantele de la un client care mi-a dat bo si le-am raspuns prin girare si compensare ,eu am inregistrat in contab.401 la 411 nu am folosit si 413 nu am stiut este prima data cand lucrez cu bo,conturile s-au inchis (asta m-au intrebat la telefon) la ei era administratorul si au zis ca nu s-au lamurit si o sa ma cheme personal sa le explic.mie tare frica ce sa le explic ca am omis sa contez prin 413 si care ar fi consecintele? va rog sa ma indrumati spre o iesire mai........

paturcai

#15 Mesaj de paturcai »

S-a facut pe scurtatura nu-i o nenorocire.
Ii spui ca da la cartea verde scrie prin 413, dar in practica inseamna sa deschid o mie de analitice la 413 si ca e mai convenabil pe direct.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns