Inregistrare concediu medical
-
Inregistrare concediu medical
Am cautat raspunsul la intrebarea mea vre-o 2 ore in acest forum si nu am gasit-o.
Am un concediu medical de sarcina si lauzie din 01.12.2008 pana la 31.12.2008. Am mers la state salarii si l-a salariata respectiva am apasat pe butonul concedii medicale unde am completat toate casetele corect, zic eu. Am inchis caseta de concedii medicale si am dat actualizare date si nu s-a intamplat nimic. La timp lucrat sunt tot 168 ore cate sunt lucratoare in luna decembrie, la ore concediu medical imi apare 0, se calculeaza impozit.
Nu fac eu bine ceva? Nu imi dau seama ce se intampla.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns .
Am un concediu medical de sarcina si lauzie din 01.12.2008 pana la 31.12.2008. Am mers la state salarii si l-a salariata respectiva am apasat pe butonul concedii medicale unde am completat toate casetele corect, zic eu. Am inchis caseta de concedii medicale si am dat actualizare date si nu s-a intamplat nimic. La timp lucrat sunt tot 168 ore cate sunt lucratoare in luna decembrie, la ore concediu medical imi apare 0, se calculeaza impozit.
Nu fac eu bine ceva? Nu imi dau seama ce se intampla.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns .
Verificati urmatoarele:
- anul statului de plata sa fie 2008. Decembrie 2008. Sa nu cumva sa fie Decembrie 2009
- perioada introdusa la CM sa fie pe decembrie 2008
- codul de concediu sa fie 08, tipul "Sarcina si lauzie" suportat din CCI
Daca acestea sunt introduse ca mai sus, e imposibil sa nu va dea bine.
Si inca ceva: statul de plata sa fie devalidat cind apasati Actualizare date.
- anul statului de plata sa fie 2008. Decembrie 2008. Sa nu cumva sa fie Decembrie 2009
- perioada introdusa la CM sa fie pe decembrie 2008
- codul de concediu sa fie 08, tipul "Sarcina si lauzie" suportat din CCI
Daca acestea sunt introduse ca mai sus, e imposibil sa nu va dea bine.
Si inca ceva: statul de plata sa fie devalidat cind apasati Actualizare date.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Am si eu urmatoarea situatie:
Un asigurateste in concediu medical toata luna decembrie 2008: 160 ore, 20zile. In stat se retine 0.5% somaj la salariul de incadrare iar pe declaratia de somaj apare: ore lucrate 0.. Apare mesajul
La salariuatul Xulescu nr de ore lucrate este nul iar baza de calcul este pozitiva. Declaratia nu se va genera.. Si nu se genereaza
. Gresesc eu ceva sau este o greseala in program?
Un asigurateste in concediu medical toata luna decembrie 2008: 160 ore, 20zile. In stat se retine 0.5% somaj la salariul de incadrare iar pe declaratia de somaj apare: ore lucrate 0.. Apare mesajul
La salariuatul Xulescu nr de ore lucrate este nul iar baza de calcul este pozitiva. Declaratia nu se va genera.. Si nu se genereaza

Apăsați, pe statul devalidat, butonul "Actualizare date". E logic mesajul generat. Dacă are 0 ore lucrate înseamnă că trebuie să aibe 160 de ore CM. La dvs e zero la ore lucrate, zero la ore CM sau zile Cm și aveți, totuși, bază pozitivă de calcul, ceea ce e imposibil. Adică dacă nu a lucrat nicio oră, nu a fost în niciun concediu, mai pe scurt timpul este setat la 0, nu ai cum să-i dai bani că n-ai pentru ce.
problema era ca slariatul respectiv nu a lucrat toata luna (160 ore CM 0 ore lucrate.) sitrebuia pusa bifa la casuta FaraSomaj din ecranul concedii medicale. Ma gandesc (nu prea stiu legislatie
) ca daca a fost in concediu medical toata luna plateste nici somaj si de aceea trebuia pusa bifa acolo. Adevarul este ca in Help se descrie un ecran de concedii medicale dar l-am gasit mai tarziu. Adica pentru toate tipurile de concediu medical nu se retine somaj

-
concediu medical
Va rog un mic ajutor: am gasit pe forum cum se procedeaza cu un angajat care are doua locuri de munca si intra-n medical, cum se face cu formularul, am inregistrat primele 5 zile FS, urmatoarele CCi dar nu stiu un lucru, la amandoua bifez fara somaj si impozit? M-am uitat in 158/2005 dar nu ma descurc. Firma are 9 angajati si codul este 01.Multumesc.
-
concediu medical
Chiar e o problema minora si nu ma ajuta nimeni? Va rog sa nu ma certati, doar sa-mi raspundeti! Trebuie sa trimit o situatie in provincie si nu stiu cum sa trec cm, cu sau fara cele doua. De la 01 febr imi iau jucariile si las altcuiva salariile!
Se retine impozit la acest concediu medical asa ca nu bifati "Fara impozit". Bifati la "Fara somaj" doar daca are mai mult de 30 de zile de CM consecutive.
Toate aceste informatii se gasesc pe forum si au fost discutate si rasdiscutate. De ce ati cautat aceste informatii in OUG 158/2005? Nu acolo se cauta informatii despre impozitul pe venituri din salarii cin in codul fiscal, nu acolo se cauta informatii despre fondul de somaj ci in legea somajului.
Toate aceste informatii se gasesc pe forum si au fost discutate si rasdiscutate. De ce ati cautat aceste informatii in OUG 158/2005? Nu acolo se cauta informatii despre impozitul pe venituri din salarii cin in codul fiscal, nu acolo se cauta informatii despre fondul de somaj ci in legea somajului.
-
concediu medical
Am cautat acolo sa vad daca se opreste c.medical la ambele locuri de munca. Stiu ca s-a discutat pe forum f. mult, am citit si eu aproape doua ore, dand pe cautare, dar nu am gasit nicaieri cum se pune bifa la somaj si impozit. Nu am avut pana acum decat cm 08.
-
concediu medical
Nu fiti suparat! Nu am citit nici codul fiscal, nici legea somajului si pentru cateva zile, nici nu am de gand! Multumesc pentru raspuns si inca o data nu mai fiti suparat! Destul se cearta cei de pe "abonamente"!..
Ultima oară modificat Mie Ian 28, 2009 12:45 pm de către banicai917, modificat 1 dată în total.
-
-
concediu medical
Multumesc, doamne, cat de multe stiti, cum de va plac chestiile astea?