operatiuni import

mirical673

operatiuni import

#1 Mesaj de mirical673 »

-am un import din china,aferent lunii decembrie 2009,iar plata am aflat ca s-a facut numerar,( nu am primit nici un document).cand patronul a fost in China.

-Nu stiu ce act trebuia intocmit,chitanta,disp plata...cu care operam in reg.de casa in valuta ,insa stiu ca la baza tranzactiei trebuia sa stea un contract intre cele 2 firme.

-Cum se procedeaza cu decontarea cheltuielilor de deplasare cu avionul, cazare, diurna pentru perioada deplasarii in China :?: cum se intocmeste ordinul de deplasare extern :?:
Nu am avut pana acum un asemenea caz,si nu cunosc modalitatea de plata cash(plata s-a facut inainte de primirea marfii)
-cum o sa achit cele doua DVI,respectiv c.val.marfa si cv transport :?:
va multumesc si scuze sunt noua in domeniul REI...

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Documentul pe baza caruia s-a facut plata in cazul tau este declaratia patronului, care trebuie sa dea o astfel de declaratie din care sa rezulte ca furnizorul extern a fost achitat.
Nu intotdeauna trebuie sa existe intre firme contracte privind livrarea de produse.
Am intrat, mi-a placut, am cerut factura, etc.
Desi e putin probabila aceasta situatie.
Diurna se inregistreaza manual in articole contabile contabile, sau in DECONTURI VALUTA.
Decontarea transportului (avion, taxi, cazare) se face tot acolo. Omul a fost acolo si a venit cu marfa.
Nu vad unde ar fi problema.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns