Buna! Am si eu o intrebare...s-a achizitionat un teren de la o persoana fizica in vederea construirii unui duplex,care ulterior se vinde cu tot cu teren.intrebarea mea este cum inreg terenul?(prin contul 2111 si apoi il trec pe investitii sau il las tot in ct 2111?)
O alta intrebare este daca exista un plafon maxim pe zi la platile catre pers fizice.
Va multumesc mult.
pb investitii
Referitor la pamantul cumparat:
- trebuie sa stii daca la inceput a fost privit ca o marfa sau ca o investitie.
Daca a fost privit ca o marfa (putin probabil) se inregistreaza ca atare, iar daca a fost considerat investitie (probabil) atunci este corecta inregistrarea lui in active fixe.
La vanzarea duplexului (mai exista la Radio Romnia duplexuri?, eu credeam ca nu se mai transmit, am imbatranit probabil) se va scoate din active fixe imobilizate iar vanzarea se va face prin cedare de active fixe.
Nu exista un plafon explicit dar trebuie sa fii atenta ca suma primita sa nu intre in conflict cu Legea privind combaterea spalarii banilor care spune ca orice suma primita/platita mai mare de 10.000 EUR trebuie raportata la ei.
- trebuie sa stii daca la inceput a fost privit ca o marfa sau ca o investitie.
Daca a fost privit ca o marfa (putin probabil) se inregistreaza ca atare, iar daca a fost considerat investitie (probabil) atunci este corecta inregistrarea lui in active fixe.
La vanzarea duplexului (mai exista la Radio Romnia duplexuri?, eu credeam ca nu se mai transmit, am imbatranit probabil) se va scoate din active fixe imobilizate iar vanzarea se va face prin cedare de active fixe.
Nu exista un plafon explicit dar trebuie sa fii atenta ca suma primita sa nu intre in conflict cu Legea privind combaterea spalarii banilor care spune ca orice suma primita/platita mai mare de 10.000 EUR trebuie raportata la ei.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
De acord cu PATURCAI, cu mentiunea ca plafonul este de 15000 euro, conform O.U. 53/2008 din 21.04.2008 privind modificarea si completarea Legii nr.656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism.
Duplexurile s-au mutat de la Radio la TV.
Duplexurile s-au mutat de la Radio la TV.

Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.
-