amortizare

popl117

amortizare

#1 Mesaj de popl117 »

mijloacele fixe second hand se amortizeaza?
Va multumesc tuturor celor care m-ati ajutat.Sa va dea Dumnezeu sanatate.

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

se amortizeaza si cele la mana 15-a
nu trebuie sa iti recuperezi investitia? :D

ciobanum147

#3 Mesaj de ciobanum147 »

septimiuv scrie:se amortizeaza si cele la mana 15-a
nu trebuie sa iti recuperezi investitia? :D

va intreb si eu ,se calculeaza amortizare la un buldozer sh dar care nu este pus in functiune? este cumparat de vreo 2 ani si sta in depozit eu nu i-am calculat amortizare ,i s-au facut si imbunatatiri ,nu stiu in ce clasa sa-l cuprind ,cati ani de functionare are? va multumesc anticipat.

berteanc

greseala suma amortizare

#4 Mesaj de berteanc »

buna ziua

va rog sa ma ajutati si pe mine. am inregistrat gresit clasa unui mijloc fix in momentul intrarii, dupa clasa pe care am ales-o ar trebui sa se amortizeze in 9 ani, dar trebuia sa aleg alta clasa pentru care amortizarea ar fi de 5 ani.cheltuielile cu amortizarea mi-au fost normal, mai mici in fiecare luna. ce trebuie sa fac acum? sau ce se mai poate face? se mai poate face ceva corectie? multumesc anticipat.

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Se face extracontabil un calcul corect, se face nota contabila pentru a se ajunge la zi (clasa 6811=2XXX), iar nota explicativa tine loc de document justificativ in contabilitate.
In modulul IMBOLIZARI se modifica perioada de amortizare cum trebuie.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

teodorg133

#6 Mesaj de teodorg133 »

eu am reglat astfel : am modificat clasa, in artic.contab am facut nota cu difer de amortizare calc.de mine, dupa care am introd in imobilizari val.ramasa neamortiz si programul a calc cota corecta pt mai departe...cam asa am facut eu !! :oops:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

berteanc

#7 Mesaj de berteanc »

VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS

MA SPERIASEM CAND AM VAZUT CE GRESEALA AM FACUT

paturcai

#8 Mesaj de paturcai »

Ei lasati, lasati!
:wink:

ciobanum147

#9 Mesaj de ciobanum147 »

Va rog sa-mi spuneti daca se amortizeaza un excavator care este cumparat de 2 ani si inca nu este utilizat (din lipsa comenzilor) deci nu genereaza venituri.
Eu am calculat uzura si cheltuiala am trecut-o ca deductibila ,dar nu stiu daca este bine .daca nu trebuia calculata amortizarea -cum pot sa reglez in saga din ianuarie 2009,daca nu mai dau validare amortizare -nu mi-se mai amortizeaza celelalte mijloace se poate din imobilizari? mi-e teama sa incerc sa nu fac mai rau ptr.ca nu stapanes bine programul inca.
Va multumesc.

teodorg133

#10 Mesaj de teodorg133 »

Parerea mea :
daca firma are mai multe utilaje, si doar pe asta nu-l utiliz.."who know's?"..stie cineva ca ala sta ?....nu ai nevoie de chelt deduct ?

s-apoi...mai e si uzura ...morala, nu ?...ca sta degeaba :wink:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

ciobanum147

#11 Mesaj de ciobanum147 »

Nu mai am alte utilaje in functiune ,am un mercedes la care ii calculez amortizarea (este pe firma) iar acest excavator nu a fost folosit niciodata.
Dupa cum am mai spus eu am inceput sa-i calculez amortizarea incepand cu ianuarie 2009 desi el este de 2 ani intrat in gestiune.
Am pus aceasta intrebare deoarece am intrebat un expert care mi-a vizat bilanturile pe 2008 si el mi-a spus sa scot amortizarea ca nu este deductibila s-au sa o duc la cheltuieli nedeductibile deoarece acet excavator nu genereaza venituri.Nu stiu ce sa fac ,eu am depus declaratiile pe trim.I 2009 si sa corectez din ianuarie totul- mi-e teama sa nu gresesc,s-au este mai bine sa fac storo amortizare in aprilie si declar in trimestrul II sa nu depun rectificativa la 100 pe trim I. s-au sa las asa?
Va rog sa ma ajutati ca nu pot sa lucrez pe aprilie ,pana nu stiu ce trebuie sa corectez.Multumesc :oops:

balazse

#12 Mesaj de balazse »

Dupa parerea mea lasa calculeaza amortizarea, in cel mai rau caz la calculul impozitului pe profit il treci ca si nedeductibil. Asta e o parere, poate altii stiu mai bine.

paturcai

#13 Mesaj de paturcai »

Amortizarea se calculeaza fara doar si poate chiar daca sta sau nu un utilaj.
Utilajul se poate "degrada" si moral nu numai fizic prin utilizare.

ciobanum147

#14 Mesaj de ciobanum147 »

Sunt sau nu cheltuieli deductibile ca m-am zapacit,refac iar declaratia 100 si registrul de evid.fiscala?Multumesc.

paturcai

#15 Mesaj de paturcai »

Cheltuielile cu amortizarea sunt deductibile fiscal indiferent de metoda aleasa pentru a face amortizarea: accelerata sau liniara.

Scrie răspuns