Import SUA
-
Import SUA
buna ziua! vreau sa cumpar o camera video din statele unite ale americii.ce se intampla cu tva-ul? la vama mi se inapoiaza? ce taxe vamale sunt de platit in cazul acestui import?cum e mai bine, sa cumpar camera direct pe firma de acolo sau sa o cumpar pe persoana fizica si sa fac contract de vanzare cumparare in tara?va rog sa ma sfatuiti.multumesc!
Fiind un import extracomunitar se va achita TVA la importul acestui produs.
Marfurile facturate de catre partenerul american vor fi cu TVA zero.
La valoarea declarata pe factura in vama se va aplica corespunzator TVA 19%, cota de TVA aferenta Romaniei.
Exemplu:
1. Camera Video 1 buc x 300 USD x 2,4515 lei/USD = 735,45 lei
2. Daca exista taxe vamale 735,45 x 10% (nu sunt obligatorii, pot fi sau nu aceste taxe vamale) = 735,45 + 73,55 = 809 lei
3. TVA----> 809 x 19% = 153,71 rotunjit la 154 lei<------TVA de plata care se achita imediat in contul indicat de catre declarantul vamal pe seama Directiei Vamilor.
Nota contabila este mai putin interesanta in acest moment, cert este ca singura suma care se va recupera in viitor va fi numai TVA in valoare de 154 lei.
4. Taxa vamala intra in costul cu care acel dispozitiv se inregistreaza in contabilitate.
5. TVA se va recupera din viitoarele sume de plata pe care firma importatoare le are in relatia cu tertii sau cu Statul in Romania.
Ca persoana fizica, acel TVA nu se va mai recupera niciodata.
Marfurile facturate de catre partenerul american vor fi cu TVA zero.
La valoarea declarata pe factura in vama se va aplica corespunzator TVA 19%, cota de TVA aferenta Romaniei.
Exemplu:
1. Camera Video 1 buc x 300 USD x 2,4515 lei/USD = 735,45 lei
2. Daca exista taxe vamale 735,45 x 10% (nu sunt obligatorii, pot fi sau nu aceste taxe vamale) = 735,45 + 73,55 = 809 lei
3. TVA----> 809 x 19% = 153,71 rotunjit la 154 lei<------TVA de plata care se achita imediat in contul indicat de catre declarantul vamal pe seama Directiei Vamilor.
Nota contabila este mai putin interesanta in acest moment, cert este ca singura suma care se va recupera in viitor va fi numai TVA in valoare de 154 lei.
4. Taxa vamala intra in costul cu care acel dispozitiv se inregistreaza in contabilitate.
5. TVA se va recupera din viitoarele sume de plata pe care firma importatoare le are in relatia cu tertii sau cu Statul in Romania.
Ca persoana fizica, acel TVA nu se va mai recupera niciodata.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-