va rog foarte mult sa ma ajutati cei care au mai au asemenea probelma!
problema este urmatoarea:am preluat o evidenta incepind cu 2007 fara a avea analitice la furnizori si clienti.am preluat cu suma bruta din sintetic.
binenteles ca ,dupa doi ani ,patronul vrea analitice(desi la inceput a zis ca si le tine el).am reluat manual si am stabilit soldurile pe componentela 31.12.2006(am reluat din 2004)
intrebarea este:cum sa procedez sa ma pot intoarce la 2007 si sa se si cupleze 2007 si 2008 in analitic?mii de multumiri pt cei care au rabdare sa ma lumineze si in acelasi timp sa ma scutesca de ore si ope de munca!pt ca,
daca nu se poate sunt decisa sa le fac manual!
cum sa revin la analitice pt furnizori si clienti
Trist, dar nu se poate.
Exista in schimb o solutie de acum incolo:
Se creeaza un analitic 401.00000 PRELUARE in care se trece toata suma existenta in 401 sintetic.
Din acest momentul se vor creea analitice.
De ce nu se poate? Pentru ca sunt prea multe operatiile de facut:
- s-au inregistrat facturi, asta inseamna ca fiecare factura sa fie devalidata si sa i se aleaga furnizorul corect dupa ce acesta se creeaza,
- s-au inregistrat plati, atat prin Banca cat si prin Casa, asta inseamna ca trebuie sa ma duc si sa modific fiecare plata in decurs de 3 ani atat la banca cat si la Casa.
- s-au facut poate compensari.
In evidenta extracontabila, faci niste fise in EXCEL ca sa poti sa ii dai nebunului ce a cerut.
Pe viitor - ia aminte - sa nu mai lucrezi niciodata fara analitice la orice.
Nu are importanta ce spune cel care iti da sa-i lucrezi documente, important este ca prin natura profesiei tale, esti obligata la o asemenea evidenta. Pentru ca este si normal ca cel putin o data pe an sa va "pupati" evidentele. Ce sa pupati? Tu ii dai o cifra sintetica si el spune cu 2 lei mai mult sau 2 lei mai putin. Cum ii dovedesti ca a gresit, sau cum poate el sa dovedeasca ca tu ai gresit....
Exista in schimb o solutie de acum incolo:
Se creeaza un analitic 401.00000 PRELUARE in care se trece toata suma existenta in 401 sintetic.
Din acest momentul se vor creea analitice.
De ce nu se poate? Pentru ca sunt prea multe operatiile de facut:
- s-au inregistrat facturi, asta inseamna ca fiecare factura sa fie devalidata si sa i se aleaga furnizorul corect dupa ce acesta se creeaza,
- s-au inregistrat plati, atat prin Banca cat si prin Casa, asta inseamna ca trebuie sa ma duc si sa modific fiecare plata in decurs de 3 ani atat la banca cat si la Casa.
- s-au facut poate compensari.
In evidenta extracontabila, faci niste fise in EXCEL ca sa poti sa ii dai nebunului ce a cerut.
Pe viitor - ia aminte - sa nu mai lucrezi niciodata fara analitice la orice.
Nu are importanta ce spune cel care iti da sa-i lucrezi documente, important este ca prin natura profesiei tale, esti obligata la o asemenea evidenta. Pentru ca este si normal ca cel putin o data pe an sa va "pupati" evidentele. Ce sa pupati? Tu ii dai o cifra sintetica si el spune cu 2 lei mai mult sau 2 lei mai putin. Cum ii dovedesti ca a gresit, sau cum poate el sa dovedeasca ca tu ai gresit....
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!