aport capital social

traianm

aport capital social

#1 Mesaj de traianm »

As dorii sa stiu care va fi aportul maxim acceptat in natura al unui asociat la capitalul social subscris varsat.

teodorg133

#2 Mesaj de teodorg133 »

Plafonul minim de capital social

Legea 31/1990, cu modificările în vigoare institue următoarele plafoane minime de capital social pentru societăţile comerciale.

* 200 RON - pentru societatea cu răspundere limitată (S.R.L.)

* 90.000 RON - societatea pe acţiuni şi societatea în comandită pe acţiuni

Prin legi speciale se pot institui alte plafoane minime necesare constituirii şi funcţionării altor tipuri de societăţi. Astfel, în conformitate cu legislaţia bancară vigoare o societate bancară, deşi se constituie sub forma unei societăţi pe acţiuni, trebuie să dispună de un capital social de minim 37.000.000 RON.

Modalităţi de formare a capitalului social

Capitalul social se poate forma prin subscripţie instantanee - situaţie în care membri fondatori aportează integral la capital sumele subscrise, sau prin subscripţie continuată caz în care completarea capitalului social se face în baza unui prospect de emisiune.

Legea mai face diferenţa dintre capitalul social subscris şi cel vărsat. Capitalul social subscris este cel la care s-au obligat asociaţii să-l pună în comun în folosul societăţii. Cuantumul acestuia se stabileşte în actul constitutiv al societăţii şi nu poate fi mai mic decât plafonul minim legal. De exemplu, A şi B asociaţi hotărăsc înfiinţarea societăţii X pe acţiuni. În actul constitutiv convin ca să subscrie un capital social de 100.000 RON, din care varsă efectiv în contul societăţii 40.000 RON. Suma intrată efectiv în capitalul societăţii reprezintă un capital social vărsat, iar suma totală la care s-au obligat asociaţii să o aducă în contul societăţii reprezintă capital social subscris. Capitalul social vărsat nu poate fi mai mic de 30% din capitalul social subscris.
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

Scrie răspuns