sold cont 5125
sold cont 5125
Am urmatoarea situatie:
In ultima zi a lunii se face plata unei facturi cu cardul, plata fiind inregistrata in extrasul de cont in luna urmatoare, drept pentru care am facut inregistrarile:
401=5125 100
iar in luna urmatoare: 5125=5121 100
La sfarsitul primei lunii soldul contului 5125 este -100, pe debit. Este corect? nu ar trebui sa fie 100 pe credit?
In ultima zi a lunii se face plata unei facturi cu cardul, plata fiind inregistrata in extrasul de cont in luna urmatoare, drept pentru care am facut inregistrarile:
401=5125 100
iar in luna urmatoare: 5125=5121 100
La sfarsitul primei lunii soldul contului 5125 este -100, pe debit. Este corect? nu ar trebui sa fie 100 pe credit?
Dar totusi plata facturii se face (cu cardul) la sfarsitul lunii, decontarea se face conform extrasului de cont in prima zi a lunii urmatoare. Chitanta care se emite la plata facturii are pe ea data platii. Mi se pare corect sa folosesc contul 5125. Ceea ce nu mi se pare corect este ca ramane pe sold debit cu minus, si nu pe credit.
Perfect. Am si eu cont card visa bussines la banca.
Inseamna ca ai extras de cont la Cont card. Banii platiti catre furnizor din contul de card trebuie sa fie inregistrati in Extrasul de cont a Cont card. Si atunci inregistrezi plata cand iti ies banii din cont card.
Daca banii au fost transferati din Cont card catre Contul curent si de acolo s-a facut plata furnizorului, dar banii nu au ajuns pana in ultima zi a lunii in ct.curent, faci inregistrarea :
5125 = 5121.cont card - pe Extrasul de cont card in februarie
si
5121.cont curent = 5125 - in martie pe Extrasul Ct.urent
401 = 5121.cont curent - plata furnizorului
Nu stiu daca m-am referit la cazul tau, dar in cazul Cont card trebuie sa inregistrezi dupa Extras.
Inseamna ca ai extras de cont la Cont card. Banii platiti catre furnizor din contul de card trebuie sa fie inregistrati in Extrasul de cont a Cont card. Si atunci inregistrezi plata cand iti ies banii din cont card.
Daca banii au fost transferati din Cont card catre Contul curent si de acolo s-a facut plata furnizorului, dar banii nu au ajuns pana in ultima zi a lunii in ct.curent, faci inregistrarea :
5125 = 5121.cont card - pe Extrasul de cont card in februarie
si
5121.cont curent = 5125 - in martie pe Extrasul Ct.urent
401 = 5121.cont curent - plata furnizorului
Nu stiu daca m-am referit la cazul tau, dar in cazul Cont card trebuie sa inregistrezi dupa Extras.
Si atunci ce nu este bine ?
Transferul de pe cont curent pe cont card se inregistreaza prin 581.
La intrarea banilor in cont card se inregistyreaza tot pe 581.
Plata catre furnizor se inregistreaza cand ies banii din cont, adica atunci cand sunt inregistrati in extrasul de cont. In data de 28.02.2009 (ultima zi din febr.) banii figurau inca in banca. nu-i poti scadea.
Platile bancare dupa ora 13.00 sunt inregistrate de obicei a doua zi pana la ora 9.00 si cum 28 a fost sambata, 1 martie duminica, era normal sa apara in extrasul de luni.
Transferul de pe cont curent pe cont card se inregistreaza prin 581.
La intrarea banilor in cont card se inregistyreaza tot pe 581.
Plata catre furnizor se inregistreaza cand ies banii din cont, adica atunci cand sunt inregistrati in extrasul de cont. In data de 28.02.2009 (ultima zi din febr.) banii figurau inca in banca. nu-i poti scadea.
Platile bancare dupa ora 13.00 sunt inregistrate de obicei a doua zi pana la ora 9.00 si cum 28 a fost sambata, 1 martie duminica, era normal sa apara in extrasul de luni.
Nu ma enervezi. Sunt foarte calma.
Dar ce te deranjeaza ca a ramas in sold furnizorul, se soldeaza in 2 martie.
Nu ai ce face decat sa respecti operatiunile din Extrasul de cont card.
Poti discuta cu banca, dar iti va spune ce ti-am spus si eu. Era ultima zi lucratoare din luna si plata s-a facut la sfarsitul zilei, iar ei n-au avut cum sa mai transmita plata.
Dar ce te deranjeaza ca a ramas in sold furnizorul, se soldeaza in 2 martie.
Nu ai ce face decat sa respecti operatiunile din Extrasul de cont card.
Poti discuta cu banca, dar iti va spune ce ti-am spus si eu. Era ultima zi lucratoare din luna si plata s-a facut la sfarsitul zilei, iar ei n-au avut cum sa mai transmita plata.