cum se pot crea analitice la conturile 4011 si 4012?

sambotelecanl

cum se pot crea analitice la conturile 4011 si 4012?

#1 Mesaj de sambotelecanl »

Am vazut ca programul creeaza automat 401.00001 s.a.m.d., dar mie nu-mi ajunge. Am achizitii din intracomunitare facturate cu/fara tva. Doresc sa am evidenta contului 4012.00001 pe fiecare furnizor in parte. Se poate? Am studiat manualul de utilizare, dar sunt blonda si nu mai pricep nimic :(
Ma poate ajuta cineva?
Multumesc frumos!

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Daca SAGA asa face, iarta-i pe cei care nu ti-au explicat cum trebuie.
Contul 401.00001 se mai poate dezvolta pe analitice cam asa:
401.00001.00001
Unde 401.00001 este GIGI, iar de aici incolo vin verii lui pana la gradul 8.

Nu silui conturile (modelul lor) pe care SAGA ti le pune la dispozitie. Lucreaza asa cu ele. Fii eleganta. Vorba lui SeptimiuV acolo lucreaza niste oameni care se caznesc din rasputeri sa ne invete. Nu-i face sa se iroseasca.
Sincer nu am mai auzit de contul 4012. Iarta-ma ca indraznesc sa-ti spun ca lucrez in domeniu de ceva timp, m-am uitat si planul de conturi aprobat, STANDARD-ul, dar 4012 nu exista. Poate ne luminezi tu de unde a aparut sinteticul 4012.
Retine totusi un lucru: lucrand asa cum crezi tu ca trebuie sa lucrezi, la fel vor fi si evidentele tale: asa cum crezi tu, nu cum este bine.
Eu unul as ramane blonda pe dinafara.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Exista programe sub DOS (sau Norton Commander, sau cum sa le numesc), care lucreaza astfel: 401.1 furnizori intern si 401.2 furnizori extern.
Acest lucru s-a creat pentru anumite verificari (ex: jurnal cumparari), precum pentru faptul ca sa stii care sunt acele conturi care la sfarsit de an trebuie sa le reevaluezi.

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

balazse scrie:Exista programe sub DOS (sau Norton Commander, sau cum sa le numesc), care lucreaza astfel: 401.1 furnizori intern si 401.2 furnizori extern.
Acest lucru s-a creat pentru anumite verificari (ex: jurnal cumparari), precum pentru faptul ca sa stii care sunt acele conturi care la sfarsit de an trebuie sa le reevaluezi.
acum stii ce sa reevaluezi prin filtrarea tertilor dupa valuta
s-a mai schimbat tehnologia de cand erain voga dos-ul

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Eu am dat doar un exemplu de unde poate veni ideea de 401.1 si 401.2.

sambotelecanl

#6 Mesaj de sambotelecanl »

paturcai scrie: Nu silui conturile (modelul lor) pe care SAGA ti le pune la dispozitie. Lucreaza asa cu ele. Fii eleganta. Vorba lui SeptimiuV acolo lucreaza niste oameni care se caznesc din rasputeri sa ne invete. Nu-i face sa se iroseasca.
Sincer nu am mai auzit de contul 4012. Iarta-ma ca indraznesc sa-ti spun ca lucrez in domeniu de ceva timp, m-am uitat si planul de conturi aprobat, STANDARD-ul, dar 4012 nu exista. Poate ne luminezi tu de unde a aparut sinteticul 4012.
Retine totusi un lucru: lucrand asa cum crezi tu ca trebuie sa lucrezi, la fel vor fi si evidentele tale: asa cum crezi tu, nu cum este bine.
Eu unul as ramane blonda pe dinafara.
In primul rand eu am cerut un sfat, nu sa ma pocnesti in cap cu replici arogante si "inteligente".
Unu la mana, nu-mi permit sa imi bat joc de timpul meu, darmite de al altora, si doi la mana, programul de contabilitate pe care l-am folosit pana acum ruleaza sub MsDos si este "construit" in limbajul de programare FoxPro. In acest program erau sortati furnizorii astfel: 4011 - Furnizori interni si 4012 - Furnizori externi, iar jurnalele de achizitii de bunuri erau 2, cel de achizitii pe intern si cel de achizitii pe extern. Taxarea inversa 4426=4427, aparea in jurnalul achizitiilor de pe extern. De aceea m-am gandit ca, poate, s-ar putea sa am parte de acelasi "tratament" si in acest program.
Oricum eu am cerut un sfat si imi cer scuze ca am nimerit din preistorie in "lumea noua" a contabililor aroganti. Nu sunt obisnuita cu lipsa de respect, atat timp cat eu ma comport civilizat.
Cu stima,
exp.ctb.Leontina Sambotelecan

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Conturile 4011 si 4012 nu exista - e o realitate. Exista 401 cu posibilitatea de creare de analitice la acestea.
Insa, pentru a va departaja tertii, in SAGA, este recomandabil sa va folositi de grupe. Creati grupe la furnizori: de exemplu 100 - Furnizori interni, 101-Furnizori externi. In cadrul lor puteti crea subgrupe, cum ar fi: 100.0001 - Furnizori de servicii 100.00002 - Furnizori de bunuri, etc.
Folosind grupele si asociind fiecarui furnizor grupa sau subgrupa, dupa caz, din care face parte, va va fi simplu sa obtineti o departajare similara celei dorite de catre dvs.

Observatii la mesajele anterioare:
- MS-DOS era sistem de operare - asa cum e Windows.Chiar si acum exista in Windows posibilitatea de a rula console MS-DOS
- NORTON - era de fapt Norton Commander - un program de tip shell. Cam cum e Windows Explorer sau Total Commander (mai aproape de NC)
- programele de contabilitate nu erau facute in DOS sau Norton ci erau lansate in sistemul de operare DOS folosind, uneori Norton Commander, alteori comenzi directe.Ele erau facute in Foxpro (majoritatea), Clipper, dBase (la inceput - ce vremuri domle' ), alte limbaje ce foloseau baze de date.
- SAGA e facut in Visual Foxpro o versiune mult mai moderna si mai extinsa a vechiului Foxpro.
Ultima oară modificat Vin Mar 13, 2009 4:31 pm de către tomac, modificat 1 dată în total.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

paturcai

Re: cum se pot crea analitice la conturile 4011 si 4012?

#8 Mesaj de paturcai »

sambotelecanl scrie:....... dar sunt blonda si nu mai pricep nimic :(
Ma poate ajuta cineva?
Multumesc frumos!
Cu multa placere pentru experti contabili deosebiti,
contabil PAŢURCĂ Ion

domjanm

#9 Mesaj de domjanm »

Asta da, sambotelecanl :roll:
In doi timpi si trei miscari ai reusit sa-i pui la punct tocmai pe cei mai saritori colegi de-ai nostri, pe cei de la care toti membri vechi stiu ca oricand poti cere si PRIMI ajutor. Felicitari pentru prezentare. :D
P.S. Exista f.multi experti contabili si contabili autorizati printre membri SAGA si "contabili simpli", care stiu aprecia acest Colectiv

paturcai

#10 Mesaj de paturcai »

Multumesc pentru cuvintele frumoase DomjanM.
Imi cer scuze daca am suparat pe doamna exp.ctb.Leontina Sambotelecan.
O sa imi refac conturile la furnizori: la cei interni o sa am 4011 iar la externi 4012. E o idee!
Sper ca doamna exp.ctb.Leontina Sambotelecan sa fie de acord ca cei care scriau astfel de programe ar fi trebuit sa fie impuscati.
Printre cei care scriu pe forum si mai si citesc mai sunt si incepatori care vor sa invete. Daca de la inaltimea functiei pe care o am vin si spun ca un furnizor este contat cu 4011 si 4012, l-am terminat. Nu va mai intelege in vecii vecilor nimic.
Ce ma mira e ca un om cu multa carte a acceptat sa lucreze pe acel program.......

herganiec

#11 Mesaj de herganiec »

paturcai, nu te necaji, unii chiar nu stiu de simtul umorului sau... nu te cunosc inca.
:lol: :lol: :lol: :wink:
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

pintiliem

Re: cum se pot crea analitice la conturile 4011 si 4012?

#12 Mesaj de pintiliem »

Când postăm pe forum un mesaj, dincolo de informaţie, transmitem subliminal sau direct ceva din personalitatea noastră. Cu alte cuvinte, nu poti să scrii:
sambotelecanl scrie: ... sunt blonda si nu mai pricep nimic...
şi să te aştepţi la un feed-back într-un alt registru. Răspunsul lui Paturca, care are un extraordinar simţ al umorului şi o admirabilă abilitate în folosirea limbii române, era previzibil. Nici încercarea de a contrabalansa situaţia semnând "expert contabil" nu a fost una fericită. Să fim cinstiţi, a fi expert contabil nu este o aşa mare filosofie, cu atât mai mult cu cât şi doctoratul a cunoscut în ultima vreme o consistentă devalorizare.
Măsura valorii noastre, cred eu, o avem, nu din titlurile pe care le putem trece înaintea numelui, ci din raportul cu ceilalţi. Chiar dacă este confortabil să gândim despre noi că suntem cei mai buni, dacă avem răbdare să citim suficiente mesaje postate de colegii noştri, vom constata că mai sunt poate de făcut completări la formarea noastră profesională.

paturcai

#13 Mesaj de paturcai »

Dragi colegi, sunt nauc de-a dreptul.......
PintilieM sigur esti din tagma contabililor?
Imposibil! Un contabil nu gandeste si nu face asocieri chiar asa.....
Fara sa te perii, exceptand numele meu din cele scrise mai sus, cred ca este cel mai frumos raspuns echidistant pe care l-am citit vreodata.
EXCEPTIONAL!

robut

#14 Mesaj de robut »

PintilieM poate sa fie din orice tagma...are dreptate.

teodorg133

#15 Mesaj de teodorg133 »

Strang mana frateste si cu respect...pintiliem....super raspuns !!! :wink:
[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx

Scrie răspuns