S-a reglat probl. cu compensarile??

jianui

S-a reglat probl. cu compensarile??

#1 Mesaj de jianui »

Buna seara...am avut o compensare ..pe care "am riscat" s-o fac prin artic. contab. direct adica 401= 4111... si se pare ..ca a mers...in sensul ca apoi regland cu butonul din sit. furnizorilor mi-a ramas intr-adevar suma corecta... :?: :!: :oops: :P Sa indraznesc sa cred ca s-au reglat problemele tehnice care apareau in program ??!!!!!!!!! Ar fi o chestie superrr!!!!

herganiec

#2 Mesaj de herganiec »

dar nici nu a fost o problema cu compensarile, doar ca nu se fac asa cum ati scris.
daca faceati o cautare aici pe forum dupa cuvantul : "compensare" ati fi gasit 2-3 modalitati cum se face in Saga.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

jianui

#3 Mesaj de jianui »

Din discutiile de pe forum draga herganiec eu asta am dedus ...ca se folosesc diferite conturi ( ex. 5121, 473,5125,998) pentru ca exista anumite probleme tehnice in program care dereglau situatia furnizorilor si a clientilor. Sincer nu vad de ce sa folosesc un artificiu .Parerea mea.... :wink:

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

bine dar cu ce va impiedica sa aplicati una din metodele descrise de noi aici ?
daca procedati ca mai jos, nu va incurca cu nimic situatiile(nici a furnizorilor nici a clientilor si nu trebuie sa faceti nici o reglare manuala) ci sunt ok din punct de vedere contabil; pana cand poate se va rezolva in viitor un modul direct de compensari.

Poti proceda in felul urmator:
1) in macheta "configurare societati", tab-ul "conturi automate" la una din rubricile deconturi pui contul 5125 (sume in curs de decontare).
2) Apoi mergi in Operatii / Deconturi selectezi cont contabil 5125 si introduci date privind ordinul de compensare (5125=4111.xxxx pentru incasare factura client si 401.xxxx=5125 pentru plata factura furnizor). Dupa efectuarea acestor operatii contul 5125 nu prezinta sold.

sau in loc de 5125 poti folosi un cont in afara bilantului cum fac eu si anume prin 998.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

nesea

#5 Mesaj de nesea »

Buna seara! Regret ,dar eu cred ca nu au corelatie cont;401 cu 4111;iar in contabilitate e important si corect ca atunci cand facem o inregistrare ,conturile sa aiba corelatie.Daca gresesc scuze!ligib P S Nu stiu dece va deranjeaza expl.de mai sus .Toate sunt corecte si se soldeaza soldurile ambelor analituce.Si eu fac compensari lunar si totul e ok. :lol: :P

Scrie răspuns