Obiecte de Inventar

baciue717

Obiecte de Inventar

#1 Mesaj de baciue717 »

Buna seara. Ma bucr tare mult ca suneti cu totii aici. Va urmaresc demult timp......si a venit si timpul meu sa cer un sfat.

Mi-am deschis o firma de decoratiuni nunti, botezuri, etc. Am achizitionat huse de scaune, vaze, fete masa......etc......; Toate in valoare de peste 6000 ron. Acestea sunt obiecte de inventar.......le inregistrez pe 303. Intrebarea mea este: dupa cat timp am voie sa le trec pe cheltuiala (603). Am voie sa le tin pe 303 2-3-4luni? Exista un termen maxim ? Adica nu vrea sa le trec deocamdata, cel putin pana la prima lor folosire. Se poate?

Si inca o problema: daca am 2 domenii de activitate, distincte, la care tin contab global-valoric, trebuie sa creez gestiuni diferite? sau pot face contabilitatea la "gramada"

tomac

#2 Mesaj de tomac »

1.Obiectele de inventar se trec pe cheltuieli în momentul dării lor în folosință.
2.Depinde.Reveniți cu detalii.Detaliați puțin întrebarea.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

baciue717

#3 Mesaj de baciue717 »

tomac scrie:1.Obiectele de inventar se trec pe cheltuieli în momentul dării lor în folosință.
2.Depinde.Reveniți cu detalii.Detaliați puțin întrebarea.
Practic mi-ati raspuns deja. Am vrut sa spun ca nu intentionez sa le folosesc de curand. Eu am achizitionat bunurile in februarie, atunci le-am pus pe 303........iar eu voi incepe sa le folosesc abia prin Iunie. Deci: abia atunci le pot trece pe cheltuiala, nu?

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

1. Ca o detaliere a explicarii de ce se duc direct pe cheltuiala obiectele de inventar:
Daca privim contul 303 ca pe o magazie, acel cont ne spune valoric ce avem in acea magazie. Daca obiectele de inventar sunt in magazie, contul trebuie sa exprime acest lucru (similitudine cu stocurile), daca nu sunt inseamna ca sunt date in consum asa cum corect scrie TomaC.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

baciue717

#5 Mesaj de baciue717 »

va dau dreptate amandorura. Stiu asta. Dar intrebarea mea exacta este aceea daca exista un termen maxim legal, pentru cat timp pot tine acele obiecte pe 303. Adica le pot tine 10 ani pe 303??? daca eu nu le folosesc?
k
Ultima oară modificat Vin Mar 13, 2009 8:57 pm de către baciue717, modificat 1 dată în total.

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Nu există un astfel de termen.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

baciue717

#7 Mesaj de baciue717 »

am rectificat.
multumesc mult oricum

Scrie răspuns